Terug naar de homepage


   
Seizoen 2009 > Nieuws


Vierde startrij voor PK Carsport in 24 uur van Spa
De vrije trainingen en kwalificaties zijn niet meteen een groot succes voor PK Carsport. Het Belgische team heeft alles tot in de puntjes voorbereid, maar op apocalyptische weersomstandigheden had niemand gerekend. De ochtend begint op een vochtige omloop, waarna het circuit stelselmatig opdroogt. Respectievelijk Anthony Kumpen, Mike Hezemans en Jos Menten nemen het afstelwerk voor hun rekening, maar de Corvette C6.R presteert niet helemaal naar behoren: “Het team heeft de gewoonte om met een harde afstelling te starten, en steeds zachter te gaan om de ideale set-up te vinden. Anthony en Mike moesten het eerste half uur op eieren rijden, met regelmatige passage aan de pitstraat voor fine-tuning. Toen de baan begon op te drogen, was de wagen meteen een stuk stabieler”, aldus Jos Menten. De coureur uit Haelen zet de derde tijd op de klokken, maar wanneer de hemelsluizen terug opengaan, is het opnieuw opletten geblazen: “Aan onze regenafstelling hebben we nog wat werk, maar met de huidige weersvoorspellingen krijgen we daar straks wel de tijd voor.”

Ook de pré-kwalificatie start op een opdrogende baan, maar op tijden wordt niet gejaagd: “We hebben enkele veranderingen aan de wagen doorgevoerd, maar de wegligging is nog niet helemaal goed”, opent Menten zijn relaas. “Kurt, Anthony en ik hebben nog wat nieuwe dingen geprobeerd en we hebben maar één bandenset aan deze sessie gespendeerd. Als het straks droog is, hebben we een extra bandenset voor de kwalificatie… als we de slicks tenminste moeten uithalen!”. PK Carsport sluit de pré-kwalificatie als zesde af, op geringe afstand van de concurrentie.

Omstreeks 19u00 maakt zonneschijn plaats voor grote donkere wolken. Buienradars voorspellen weinig goeds. De eerste kwalificatiesessie start op een droge piste, maar na een tiental minuten zijn de deelnemers van het FIA GT kampioenschap eraan voor de moeite. Apocalyptische omstandigheden toveren Spa-Francorchamps om van racecircuit tot wildwaterbaan. De drie Maserati MC12 van Vitaphone Racing zijn op het juiste moment in een snelle ronde en profiteren optimaal. Team Sangari en Selleslagh Racing Team vervolledigen de top-vijf, terwijl PK Carsport niet verder komt dan een zevende plaats: “Mike kreeg af te rekenen met een technisch probleem. We hadden net een nieuwe uitlaat gemonteerd, maar daar zat nog wat speling op. Door de hitte die weglekte, brandde een kabel door, waardoor de motor begon te stotteren. Eenmaal het euvel hersteld, viel de water met bakken uit de hemel. Het was onmogelijk om nog een betere chrono neer te zetten”, aldus de 28-jarige Nederlander. “Een zevende startplaats is geen zegen, maar we slaan er ons wel door. De prijzen worden pas aan de meet uitgedeeld, en dat is pas zondagmiddag omstreeks 16u00.”

In de tweede en derde kwalificatiesessie werken alle rijders hun verplichte nachtrondjes af, maar een aanval op de Maserati-hegemonie zit er niet meer in. De Corvette C6.R van PK Carsport start zaterdag van op de vierde startrij, met daarnaast de Nissan GTR van Gigawave Motorsport.
 
« Terug 24-07-2009
Agenda
13/04/2013 - DTM 4 Stunden rennen
    preview | review
27/04/2013 - ACAS H&R-Cup
    preview | review
19/05/2013 - 24 Hours Nurburgring
    preview | review
22/06/2013 - Simfy Trophy
20/07/2013 - Reinoldus-rennen
27/07/2013 - 24 Hours of Spa
    preview
24/08/2013 - Ruhr-Pokal
14/09/2013 - DMV Grenzlandrennen
28/09/2013 - Barbarossapreis
12/10/2013 - 250-Meilen-Rennen
26/10/2013 - Münsterlandpokal
Design & development: i-Minded © 2001 - 2021 Jos Menten Racing