Terug naar de homepage


   
Seizoen 2008 > Nieuws


BRL V6 - RTL GP Masters of Formula 3 (Zolder): Review
Op Circuit Zolder is de Benelux Racing League aan zijn vierde meeting toe. Voor Jos Menten hét uitgelezen moment om zijn stijgende lijn van op de Nürburgring verder te trekken. Geen vrije trainingen voor de heren BRL-coureurs, zij worden meteen voor de haaien geworpen in een 20 minuten durende kwalificatiesessie. Circuit Zolder is Menten’s tweede thuiscircuit, naast Spa-Francorchamps, en die circuitkennis komt hem goed van pas.

Vrijwel de hele kwalificatiesessie prijkt de #17 Kuijpers Brandbeveiliging-bolide bovenaan de tabellen. Helemaal op het einde van de sessie duiken Donald Molenaar, Sandor van Es en Nelson van der Pol nog onder de tijd van de coureur uit Haelen: “Een vierde plaats op de grid is niet verkeerd. Ik kom steeds dichter bij de gevestigde waarden en dat doet enkel het beste verhopen voor de wedstrijd. Ik verwacht dat we een spannende eerste ronde tegemoet gaan. Het is vooral belangrijk om uit de problemen te blijven, want soms durven de BRL-rijders een beetje over de limiet te gaan. Duelleren en deur-aan-deur door de bocht scheuren, daar doen we het allemaal voor… maar het moet zuiver blijven.”

In het voorprogramma van de RTL GP Masters of Formula 3 maakt de Benelux Racing League zijn eerste opwachting om 10u45. Bij de rollende start kiest Jos Menten de juiste rijlijn en kan een plaatsje winnen. Met 12 ronden voor de boeg, op een nat en slipperig Zolders asfaltlint, probeert Menten zijn derde plaats te verdedigen. Maar in zijn ijver gaat de Nederlander wijdt in de Sterrenwacht, waarna hij een handvol plaatsen verliest. Menten komt als negende terug de baan op, maar moet even later de strijd staken na een tweede excursie door de grindbak: “Het was moeilijk om de wagen op te baan te houden. We kampten met een algemeen gebrek aan grip en in de Sterrenwacht zat ik niet helemaal op de juiste lijn. De auto onderstuurde en ik ging door het grind. Even later gebeurde het opnieuw en was de wedstrijd over.”

Twee uur nadat de Fransman Jules Bianchi zich tot Master of Formula 3 kroont, is het opnieuw de beurt aan de rijders van de Benelux Racing League om de baan op te stuiven. Jos Menten vertrekt van op de laatste startrij en moet zich een weg naar voren banen. Na twee ronden komt de #17 Kuijpers Brandbeveiliging-wagen bij de top tien aankloppen. Menten vindt aansluiting bij een strijdend viertal, maar gaat even later in de Eerste Linkse zelf in de fout: “We zaten erg dicht bij elkaar. Mijn motor was inmiddels een beetje warm gelopen, waardoor ik niet dezelfde snelheid kon aanhouden als de jongens voor me. Dat probeerde ik goed te maken door later in de ankers te gaan… tot ik door mijn remmen trapte. Ik spinde en de wagen wilde niet meer starten… einde verhaal.”

Een bittere pil voor Jos Menten en het Kuijpers Brandbeveiliging Racing team, dat op zaterdag nog een podiumplaats ambieerde.
 
« Terug 10-08-2008
Agenda
13/04/2013 - DTM 4 Stunden rennen
    preview | review
27/04/2013 - ACAS H&R-Cup
    preview | review
19/05/2013 - 24 Hours Nurburgring
    preview | review
22/06/2013 - Simfy Trophy
20/07/2013 - Reinoldus-rennen
27/07/2013 - 24 Hours of Spa
    preview
24/08/2013 - Ruhr-Pokal
14/09/2013 - DMV Grenzlandrennen
28/09/2013 - Barbarossapreis
12/10/2013 - 250-Meilen-Rennen
26/10/2013 - Münsterlandpokal
Design & development: i-Minded © 2001 - 2024 Jos Menten Racing