Terug naar de homepage


   
Seizoen 2008 > Nieuws


FIA GT - Total 24 Hours of Spa - Succesvolle testdag voor Phoenix Carsport
Voor het eerst sinds oktober 2006 kruipt Jos Menten opnieuw achter het stuur van een Corvette C6.R. De 27-jarige coureur uit Haelen is tot een overeenkomst gekomen met Phoenix Carsport – dat vorig jaar de Total 24 Hours of Spa won. Het Duitse team, dat twee Corvette C6.R inzet in het FIA GT kampioenschap, rekent voor de bolide met startnummer 6 op Jos Menten, Uwe Alzen, Alexandros Margaritis en Robert Schlünssen. Alzen en Margaritis moeten niet voorgesteld worden. Beide rijders waren jarenlang succesvol actief in de Deutsche Tourwagen Masters. Schlünssen is voor Menten een oude bekende uit zijn Formule Renault 2.0 periode en racet dit jaar in de Deense Tourwagen kampioenschap.

Met twee topbemanningen stelt Phoenix Racing haar ambities scherp. Na de overwinning in 2007 mikt het Corvette-team op de dubbel. Het kwartet voor de bolide met startnummer 5 staat sinds het seizoensbegin vast. Vaste waarden Mike Hezemans, Fabrizio Gollin, Jean-Denis Deletraz en Marcel Fässler, winnaars van de Total 24 Hours of Spa 2007, doen opnieuw een gooi naar de overwinning.

“De Corvette C6.R is werkelijk een genot om mee te racen. In 2006 werkte ik de Le Mans Series en een selectie van FIA GT-wedstrijden af met het exemplaar van PSI Experience. Toen moesten we het rooien met Dunlop-banden, waardoor het ware potentieel van de wagen getoond kon worden”, herinnert Menten zich. “De basis van de Corvette C6.R is perfect. De sterke V8-motor komt uitstekend tot zijn recht in het strak gestroomlijnde chassis. Wanneer je daar Michelin als bandenpartner bijvoegt, heb je hét wapen bij uitstek om een wedstrijd over 24 uur succesvol af te sluiten. Zowel Corvette Racing als de klantenteams hebben bewezen dat de Corvette C6.R een ontzettend betrouwbare strijdros is!”

“De 24 Hours of Spa is een loodzware wedstrijd. Net zoals in elke andere langeafstandswedstrijd gelden twee vuistregels: wie uit de problemen blijft en het minst lang stilstaat in de pitlane, wint de wedstrijd. Phoenix Carsport is een ontzettend professioneel team en samen met mijn strijdmakkers gaan we onze concurrenten een run for their money geven”, vertelt een strijdlustige Jos Menten.“Wat zijn onze ambities? Zowel de #5 als de #6 heeft een zeer homogeen rijderskwartet. Beide wagens moeten in principe gedurende de hele wedstrijd vooraan meestrijden. We moeten echter niet uit het oog verliezen dat Hezemans en co naar de titel lonken. We zullen onze teamgenoten dus geen stokken tussen de wielen steken, wanneer zich rechtstreekse duels voordoen.”

De eerste krachtmeting vond vandaag op het circuit van Spa-Francorchamps plaats. In de voormiddagsessie toont Jos Menten meteen dat de Corvette C6.R hem op het lijf geschreven is. Meteen in zijn vijfde ronde klokt hij de algemene besttijd om vervolgens het stuur te laten aan zijn teamgenoten. Niemand kan in de resterende drie uur onder de tijd van Menten duiken. “De Corvette komt perfect tot zijn recht in de regen. We hebben zelfs nauwelijks aan de afstelling moeten werken. Gewoon erin kruipen, gas geven en de chrono’s komen vanzelf”, blikt Menten terug op zijn eerste rondjes.

Tijdens de pauze stopt het met regenen en Uwe Alzen neemt het begin van de namiddagtraining voor zijn rekening. De Duitser slipt echter van de baan, waarna het team twee uur nodig heeft om de Corvette op te lappen. De teamleiding laat vervolgens Alzen, Schlünssen en Margaritis verder kennis maken met de wagen: “Zij hebben het gros van de resterende twee uur afgewerkt, want zij hebben de minste ervaring met de Corvette C6.R. Onze teamgenoten van de andere wagen waren op de droge baan het snelste, terwijl Alex de derde tijd klokte. De snelheid zit er goed in. Op naar de raceweek!”
 
« Terug 08-07-2008
Agenda
13/04/2013 - DTM 4 Stunden rennen
    preview | review
27/04/2013 - ACAS H&R-Cup
    preview | review
19/05/2013 - 24 Hours Nurburgring
    preview | review
22/06/2013 - Simfy Trophy
20/07/2013 - Reinoldus-rennen
27/07/2013 - 24 Hours of Spa
    preview
24/08/2013 - Ruhr-Pokal
14/09/2013 - DMV Grenzlandrennen
28/09/2013 - Barbarossapreis
12/10/2013 - 250-Meilen-Rennen
26/10/2013 - Münsterlandpokal
Design & development: i-Minded © 2001 - 2024 Jos Menten Racing