Terug naar de homepage


   
Seizoen 2008 > Nieuws


BRL V6 - Truck Grand Prix (Zolder): Review
Twee weken na een uitstekende derde plaats in de Menzo 24 Hours of Zolder, staat Jos Menten paraat voor de vijfde meeting van het Benelux Racing League seizoen. Ondanks bemoedigende resultaten in de kwalificaties op de Nürburgring en Circuit Zolder, slaagde de Limburger er niet in om zijn startplaats om te zetten in een podiumklassering. De 27-jarige Nederlander wil op zijn thuiscircuit absoluut het tij doen keren.
» Lees meer 14-09-2008
24 Hours of Zolder: Podium voor Jos Menten na fantastische inhaalrace
Afgelopen weekend heeft Jos Menten aan de 30ste editie van de Menzo 24 Hours of Zolder deelgenomen. In een slopende wedstrijd is Menten samen met zijn teamgenoten Markus Palttala, Armand Fumal en Michel Pulinx op een uitstekende derde geëindigd. Ondanks een probleem met een stukke steekas en twee afgebroken velgen op de Porsche 996 GT3 RS keert het kwartet tevreden huiswaarts, met twee bekers, champagne en bloemen.
» Lees meer 31-08-2008
24 H. Zolder: Jos Menten als vierde man bij MPM Racing by Verbist
Geen 104 rijders, maar 105! Op het laatste moment heeft MPM Racing by Verbist een vierde man aan de line-up toegevoegd. Nadat Julien Schroyen afhaakte, werd Jos Menten opgetrommeld om de Porsche 996 GT3 RS de sporen te geven. Samen met Markus Palttala, Armand Fumal en Michel Pulinx gaat de 27-jarige Limburger op zoek naar goud in Divisie 3.
» Lees meer 27-08-2008
BRL V6 - RTL GP Masters of Formula 3 (Zolder): Review
Op Circuit Zolder is de Benelux Racing League aan zijn vierde meeting toe. Voor Jos Menten hét uitgelezen moment om zijn stijgende lijn van op de Nürburgring verder te trekken. Geen vrije trainingen voor de heren BRL-coureurs, zij worden meteen voor de haaien geworpen in een 20 minuten durende kwalificatiesessie. Circuit Zolder is Menten’s tweede thuiscircuit, naast Spa-Francorchamps, en die circuitkennis komt hem goed van pas.
» Lees meer 10-08-2008
FIA GT - Total 24 Hours of Spa - Aan de leiding tot noodlot toeslaat...
Met de tweede en de zesde startplaats als uitgangspunt, heeft Phoenix Carsport uitstekende perspectieven voor de wedstrijd van twee maal rond de klok. In de kwalificatiesessies op donderdag en vrijdag kenden beide Corvette C6.R niet de minste problemen… maar in de wedstrijd zou het noodlot wel toeslaan voor de prachtige Amerikaanse wagens.
» Lees meer 03-08-2008
FIA GT - Total 24 Hours of Spa: derde startrij voor Jos Menten
De Total 24 Hours of Spa is goed begonnen voor Phoenix Carsport. Met een plekje op de eerste en de derde startrij gaat het Duitse team de Ardense etmaalrace met vertrouwen tegemoet. Nochtans zijn beide équipes voorzichtig begonnen aan de belangrijkste afspraak van het FIA GT kampioenschap. In de 90-minuten durende vrije training zetten Jos Menten en zijn strijdmakkers de zevende chrono op de tabellen (2:18,679).
» Lees meer 01-08-2008
BRL V6 - Truck Grand Prix (Nürburgring): Review
Amper één week na de derde en vierde wedstrijd van het seizoen in Assen, slaat het BRL V6-kampioenschap haar tenten op de Nürburgring op. Het Duitse circuit vormt het strijdtoneel voor de vijfde en zesde heat van de Benelux Racing League, het kampioenschap waarin Jos Menten deelneemt met de vuurrode #17 Kuijpers Brandbeveiliging-bolide. Na een moeilijk weekend in Assen, waar Menten twee maal van de baan getikt werd door een concurrent, gaat de Limburger in het Ruhrgebied op zoek naar revanche.
» Lees meer 13-07-2008
FIA GT - Total 24 Hours of Spa - Succesvolle testdag voor Phoenix Carsport
Voor het eerst sinds oktober 2006 kruipt Jos Menten opnieuw achter het stuur van een Corvette C6.R. De 27-jarige coureur uit Haelen is tot een overeenkomst gekomen met Phoenix Carsport – dat vorig jaar de Total 24 Hours of Spa won. Het Duitse team, dat twee Corvette C6.R inzet in het FIA GT kampioenschap, rekent voor de bolide met startnummer 6 op Jos Menten, Uwe Alzen, Alexandros Margaritis en Robert Schlünssen. Alzen en Margaritis moeten niet voorgesteld worden. Beide rijders waren jarenlang succesvol actief in de Deutsche Tourwagen Masters. Schlünssen is voor Menten een oude bekende uit zijn Formule Renault 2.0 periode en racet dit jaar in de Deense Tourwagen kampioenschap.
» Lees meer 08-07-2008
BRL V6 - Dutch Power Pack Festival (Assen): Review
Het programma van Jos Menten is goed gevuld. Net voor de testdag in het kader van de Total 24 Hours of Spa, waar de coureur uit Haelen zal uitkomen met een Corvette C6.R uit de stal van Phoenix Carsport, krijgt hij op zondag 6 juli nog twee BRL-races voorgeschoteld. Achter het stuur van de Kuijpers Brandbeveiliging-bolide snelt de 27-jarige Nederlander naar de zesde tijd in de kwalificaties, goed voor een plekje op de derde startrij. Een positie die perspectieven biedt voor de beide races!
» Lees meer 08-07-2008
FIA GT Championship - Adria (Italië): Review
De derde FIA GT wedstrijd van het seizoen eindigt voor Jos Menten en Andria Piccini op een sisser. Ondanks een aantal nieuwe onderdelen kwam het Amerikaanse monster nooit op snelheid. Problemen in de vrije training, pre-kwalificatie en kwalificatie maakten het een bijzonder zwaar weekend voor het Nederlands-Italiaanse duo. In de wedstrijd moet Piccini de strijd na amper acht ronden staken, opnieuw het gevolg van een koppelingsprobleem.
» Lees meer 21-06-2008
FIA GT Championship - Adria (Italië): Preview
Amper een week na de 24 Hours of Le Mans richt Jos Menten zijn pijlen op de derde FIA GT wedstrijd van het seizoen. De 27-jarige coureur uit Haelen ruilt de Aston Martin DBR9 van Team Modena in voor de Saleen S7-R van het Oostenrijkse iPOS Racing. Het privé-initiatief van Norbert Walchoffer kende tot op heden echter niet veel succes. De rood-witte Saleen met het startnummer 13 mist immers nog wat paardenkrachten ten opzichte van de toppers. Ondanks een sterke bezetting, met naast Jos Menten de ervaren Italiaan Andrea Piccini, bleef het team voorlopig scoreloos achter.
» Lees meer 19-06-2008
24 Hours of Le Mans: nukkige versnellingsbak verknalt wedstrijd
Na de moeilijke kwalificaties op woensdag en donderdag, begint op zaterdagmorgen voor Team Modena de zon te schijnen. Voor de warm-up heeft het Britse team immers nog een verrassing in petto voor de piloten. Een zelfontwikkeld aërodynamisch pakket en een krachtigere motor moeten Jos Menten, Christian Fittipaldi en Terry Borcheller vleugels geven. De vernieuwde Aston Martin DBR9 laat meteen een goede indruk achter, nadat Menten de bolide naar de vijfde chrono in LMGT1 stuurt – net achter het fabrieksgeweld.
» Lees meer 15-06-2008
24 Hours of Le Mans: kwalificaties: achtste plaats voor Team Modena
De kwalificatiesessies op woensdag lopen voor Team Modena niet van een leien dakje. Een probleem met de voorruit houdt de Aston Martin DBR9 vanaf 20u00 in de pitbox. De drie rijders klagen over het zicht, waarop het team besluit om een nieuwe voorruit te monteren. Een niet zo vanzelfsprekende opgave, waarbij de hulp van specialisten wordt ingeroepen: “Het zicht is troebel. We dachten eerst dat onze ‘tear offs’ de boosdoeners waren, maar blijkbaar ligt de voorruit zelf aan de basis van het onheil. Het team gaat nu de voorruit vervangen zodat we tussen 22u00 en middernacht kunnen aanvallen”, aldus de coureur uit Haelen.
» Lees meer 13-06-2008
24 Hours of Le Mans: frustrerende avond voor Team Modena in Le Mans
De eerste van in totaal vier kwalificatiesessies van 120 minuten draait voor Team Modena uit op een testsessie. Een probleem met de voorruit houdt de Aston Martin DBR9 vanaf 20u00 in de pitbox. De drie rijders klagen over het zicht, waarop het team besluit om een nieuwe voorruit te monteren. Een niet zo vanzelfsprekende opgave, waarbij de hulp van specialisten wordt ingeroepen. De bedoeling is dat de drie rijders in de tweede woensdagsessie met een beter zicht aan de slag kunnen.
» Lees meer 12-06-2008
24 Hours of Le Mans: Jos Menten klaar voor de befaamde etmaalrace
Op maandag 9 en dinsdag 10 juni zijn 54 van de 55 deelnemende wagens de technische controle gepasseerd. Enkel de Lucchini Judd-proto van het Italiaanse Racing Box bleef achter op het circuit van Le Mans. Onder de 54 wagens bevond zich ook de Aston Martin DBR9 van Team Modena. Om 10u50 bood het team rond Rik Bryan en Graham Schulz zich aan op de traditionele ‘pesage’ aan de Place des Jacobins. Ook Jos Menten en zijn teamgenoten Christian Fittipaldi en Terry Borcheller waren van de partij.
» Lees meer 11-06-2008
24 Hours of Le Mans: terugblik op de officiële testdag
De voorbije weken heeft Team Modena hard gewerkt om de Aston Martin DBR9 te prepareren voor de 24 Heures du Mans. De technische crew, onder leiding van Hans Muehlbauer, heeft de wagen in optima forma aan de start van de testdag gebracht. Maar van optimale weersomstandigheden konden we in Le Mans jammer genoeg niet spreken. Regen en zon wisselden elkaar af in een bewogen trainingsessie, die enkele malen met een rode vlag werd onderbroken. Ook het programma van Team Modena werd danig verstoord, want Jos Menten kon zondag geen enkel rondje op een droge piste afwerken.
» Lees meer 05-06-2008
FIA GT Championship - Monza (Italië): Review
Geen traditionele Italiaanse zon maar wel een 34 wagens tellend startveld; dat zijn de hoofdingrediënten voor de tweede wedstrijd van het seizoen. Op het legendarische Autodromo di Monza, in de buurt van de Italiaanse grootstad Milaan, heeft de FIA GT-karavaan haar tenten opgeslagen. Het hogesnelheidscircuit staat elk jaar garant voor een opwindende race en dat was ook dit jaar niet anders. Voor Jos Menten eindigt het Italiaanse avontuur na zeven ronden echter met een opgave…
» Lees meer 18-05-2008
FIA GT Championship - Monza (Italië): Preview
Na de seizoensopener in Silverstone werden de zeilen bijgezet. RBImmo Racing gaat vanaf heden als iPOS Racing door het leven. iPOS is een internationale provider van infotainment-systemen voor Point of Sales. iPOS wil het FIA GT kampioenschap gebruiken als marketingplatform voor de verdere uitbreiding van haar merk. Om de nieuwe ambitie kracht bij te zetten, doet het team vanaf Monza ook beroep op de diensten van Rob Schirle, die de functie van team manager op zich neemt. Schirle was in het verleden ondermeer betrokken bij teams als Russian Age Racing.
» Lees meer 13-05-2008
BRL V6 - Pinksterraces (Zandvoort): Review
Naast een internationaal programma, met als hoogtepunt de 24 Hours of Le Mans, neemt Jos Menten in 2008 ook deel aan de Benelux Racing League. In de BRL V6 strijden de heren coureurs met gelijke wapens, een silhouette-achtige wagen met een 4 liter Ford V6 motor onder de kap. Om de gelijkheid in het kampioenschap te verzekeren worden motormanagement en kabelboom verzegeld en zijn privé-testen niet toegestaan. In 2008 is het BRL V6 kampioenschap actief in drie landen - Nederland, Duitsland en België - verspreid over zeven meetings. Afgelopen weekend werden de eerste races verreden op Circuit Park Zandvoort in het kader van de Pinksterraces. Jos Menten keerde huiswaarts met een tiende en een zesde plek bij zijn debuut in deze klasse.
» Lees meer 13-05-2008
Jos Menten debuteert in BRL tijdens Pinksterraces
Naast een internationaal programma, met als hoogtepunt de 24 Hours of Le Mans, neemt Jos Menten in 2008 ook deel aan de Benelux Racing League. In de BRL V6 strijden de heren coureurs met gelijke wapens, een silhouette-achtige wagen met een 4 liter Ford V6 motor onder de kap.
» Lees meer 13-05-2008
Le Mans: Jos Menten opnieuw bij Team Modena
De 24 Heures du Mans is in 2008 aan haar 76ste editie toe en dit jaar zien we twee Limburgers aan de start. Naast Jos Verstappen heeft ook Haelenaar Jos Menten onderdak gevonden voor de legendarische etmaalrace. De 27-jarige Nederlander heeft opnieuw gekozen voor de Aston Martin DBR9 van Team Modena. Jos Menten krijgt op de prachtige LMGT1-bolide het gezelschap van de Amerikaan Terry Borcheller en de Braziliaan Christian Fittipaldi.
» Lees meer 28-04-2008
FIA GT Championship - Silverstone (Groot-Brittannië): Review
Een vreemd weekend verreden in typisch Britse weersomstandigheden, zo kan de seizoensopener van het FIA GT kampioenschap 2008 omschreven worden. Regen, mist, kille wind,… we hebben het allemaal gehad. Jos Menten en Andrea Piccini vatten de vrije training voorzichtig aan, aangezien het voor beide heren de eerste ervaring met de Saleen S7-R van RBImmo Racing wordt. Het Oostenrijkse team, gerund door Franz Konrad, beschikt net zoals de merkgenoten van PK Carsport over Pirelli-rubbers.
» Lees meer 21-04-2008
FIA GT Championship - Silverstone (Groot-Brittannië): Preview
Vier dagen voor de start van de seizoensopener van het FIA GT kampioenschap heeft Jos Menten een overeenkomst gesloten met RBImmo Racing. De 27-jarige coureur uit Haelen zal in het Verenigd Koninkrijk een blauw-witte Saleen S7-R de sporen geven. Naast Menten vinden we de ervaren Andrea Piccini terug. Ook Piccini is een man van vele wateren. De Italiaan verdedigde in het verleden de kleuren van Ferrari, Lamborghini, Maserati, Aston Martin en Lister.
» Lees meer 16-04-2008
Belgian GT Championship - Belgian Race Kick Off: Review
Op de vooravond van de eerste meeting van het Belgian GT Championship MVD 2008 zijn Jos Menten en Belgium Racing tot een akkoord gekomen. Het Limburgse team zet een Dodge Viper Competition Coupé in voor Patric Derdaele en Laurent van Moerkerke, maar laatstgenoemde moet de seizoensopener missen wegens familiale omstandigheden. In de eerste wedstrijd sleepten Menten en Derdaele een tiende plek uit de brand. De tweede race leverde het duo een negende plek op.
» Lees meer 13-04-2008
Belgian GT Championship: Jos Menten met Belgium Racing in Zolder
Op de vooravond van de eerste meeting van het Belgian GT Championship MVD 2008 zijn Jos Menten en Belgium Racing tot een akkoord gekomen. Het Limburgse team zet een Dodge Viper Competition Coupé in voor Patric Derdaele en Laurent van Moerkerke, maar laatstgenoemde moet de seizoensopener missen wegens familiale omstandigheden.
» Lees meer 11-04-2008
Agenda
13/04/2013 - DTM 4 Stunden rennen
    preview | review
27/04/2013 - ACAS H&R-Cup
    preview | review
19/05/2013 - 24 Hours Nurburgring
    preview | review
22/06/2013 - Simfy Trophy
20/07/2013 - Reinoldus-rennen
27/07/2013 - 24 Hours of Spa
    preview
24/08/2013 - Ruhr-Pokal
14/09/2013 - DMV Grenzlandrennen
28/09/2013 - Barbarossapreis
12/10/2013 - 250-Meilen-Rennen
26/10/2013 - Münsterlandpokal
Design & development: i-Minded © 2001 - 2021 Jos Menten Racing