Terug naar de homepage


   
Seizoen 2007 > Nieuws


ADAC GT Masters - Sachsenring - overwinning en opgave voor Menten-Haase
Tussen de FIA GT wedstrijden in Adria en Brno treedt Jos Menten opnieuw aan in de ADAC GT Masters. De 26-jarige Nederlander verstrekt op de Sachsenring wederom de troepen van Hans Reiter, op de Reiter Engineering Lamborghini Gallardo met het startnummer 7. Menten vervangt in Oost-Duitsland Gianni Morbidelli. De ex-F1-rijder is normalerwijze de vaste co van kampioenschapsleider Christopher Haase, maar de Italiaan moet opnieuw verstek laten wegens verplichtingen voor Audi in het Italiaanse Superstar kampioenschap. “De twee overwinningen in Zolder smaakten alvast naar meer”, glimlacht Menten voor de start van het weekend.

De ADAC GT Masters zijn inmiddels toe aan hun vijfde, en tevens voorlaatste weekend. Maar… de Sachsenring is onbekend terrein voor Jos Menten en Christopher Haase: “Zowel Christopher als ik hebben nog nooit op de Sachsenring gereden. Het zal dus belangrijk zijn om ons zo vlug mogelijk aan het circuit aan te passen. Christopher staat aan de leiding in het kampioenschap, dus we moeten opnieuw kostbare punten pakken”, geeft Menten mee voor het begin van de eerste vrije training op vrijdag. Uiteindelijk moet het duo in de eerste vrije training één seconde toegeven op de besttijd van Peter Kox. Daarmee sluiten Menten en Haase de top vijf af. In de tweede vrije training gaat het al een stuk sneller. Het verschil met teamgenoten Peter Kox en Albert von Thurn und Taxis is gereduceerd tot amper een halve seconde, goed voor de tweede beste tijd.

In de eerste kwalificatie, voorbehouden aan de ‘B-rijders’, pakt Menten’s teamgenoot Haase de pole position. De perfecte uitgangspositie voor de eerste race. Jos Menten probeert op een opdrogende baan de prestatie van zijn teamgenoot te evenaren in de tweede kwalificatiesessie, maar uiteindelijk moet de coureur uit Haelen zich tevreden stellen met de vijfde startplaats: “Ik heb mijn rondetijd in het begin van de sessie neergezet. Op het einde wilde ik nog even aanvallen, maar toen ben ik door het gras gegaan, en had ik geen kans meer op een tijdsverbetering”, klinkt het in de pitbox van Reiter Engineering.

Op zaterdag maakt Christopher Haase zich op om de start te nemen van de eerste race. De Duitser verzilvert zijn pole en kan een voorsprong uitbouwen op zijn naaste belagers. Halfweg de wedstrijd neemt Jos Menten het stuur over: “Net zoals in Zolder moest ik enkel de wagen aan de finish brengen. Christopher heeft het verschil gemaakt in het eerste half uur. Op het einde moest ik nog even oppassen voor Peter, die nog stevig kwam opzetten… maar de overwinning kon ons niet meer ontglippen.”

De tweede race, op zondag, is een minder fortuinlijk verhaal. De Lamborghini Gallardo met startnummer zeven raakt niet tijdig op de startgrid. Hierdoor moet Jos Menten helemaal achteraan starten: “Uiteindelijk kon ik in mijn stint opklimmen naar de tweede plaats, op een goede tien seconden van Peter Kox. Ik heb alles van mezelf gegeven, en wetende dat Christopher de snelste van de ‘B-rijders’ is, hadden we zeker en vast nog een kans op de overwinning. Maar in mijn in-ronde heeft één van de wielnaven het begeven. Einde verhaal...”

Geen vierde keer op rij champagne voor Jos Menten en Christopher Haase, maar in de eerste wedstrijd werden opnieuw tien punten gesprokkeld voor het kampioenschap. Na de nulscore in de tweede manche bedraagt de voorsprong van Haase nu elf punten op Peter Kox en Albert von Thurn und Taxis. In Hockenheim zijn nog twintig punten te verdienen. Reiter Engineering heeft zich dit weekend overigens verzekerd van de titel bij de teams.
 
« Terug 16-09-2007
Agenda
13/04/2013 - DTM 4 Stunden rennen
    preview | review
27/04/2013 - ACAS H&R-Cup
    preview | review
19/05/2013 - 24 Hours Nurburgring
    preview | review
22/06/2013 - Simfy Trophy
20/07/2013 - Reinoldus-rennen
27/07/2013 - 24 Hours of Spa
    preview
24/08/2013 - Ruhr-Pokal
14/09/2013 - DMV Grenzlandrennen
28/09/2013 - Barbarossapreis
12/10/2013 - 250-Meilen-Rennen
26/10/2013 - Münsterlandpokal
Design & development: i-Minded © 2001 - 2024 Jos Menten Racing