Terug naar de homepage


   
Seizoen 2007 > Nieuws


24 Hours of Le Mans: race: Team Modena wint Technische Award
De 24 Hours of Le Mans zijn voorbij voor Jos Menten en zijn teamgenoten Antonio Garcia en Christian Fittipaldi. Ten gevolge van een incidentrijke race kon het Team Modena-trio het sterke wedstrijdbegin niet afronden met een mooi resultaat. Toch gaat Team Modena met een troostprijs naar huis.

De organisator van 24 Hours of Le Mans, de Auto Club de l’Ouest, heeft Team Modena beloond met de Prix Escra award. De Prix Escra gaat naar het team dat de beste technische prestaties heeft neergezet tijdens de wedstrijd. Team Modena kreeg af te rekenen met een losgekomen schokdemper, en de Aston Martin DBR9 raakte zwaar beschadigd bij een spin tijdens de nachtelijke uren. Uiteindelijk finishten Menten-Garcia-Fittipaldi nog 17de.

Deze prijs wordt gegeven op basis van een aantal categorieën. Er wordt onder andere rekening gehouden met de staat waarin de wagen gepresenteerd wordt in het begin van de wedstrijdweek. Ook de manier waarop het team tussenkomt bij technische interventies tijdens de race is een bepalende factor. Bij een ceremonie voor de pitbox kreeg het team vier grote trofeeën overhandigd. Hiermee erkent de ACO dat de technische crew een knappe job geleverd heeft bij het herstellen van de zwaar gehavende achterkant van de Aston.

In een poging om een tragere deelnemer te ontwijken spinde Antonio Garcia van de baan. Bij de zware impact raakte zowat de hele achterkant van de prachtige Aston Martin DBR9 beschadigd. Ondanks een reparatie van ongeveer 50 minuten konden Jos Menten en zijn teamgenoten nog een 17de plaats uit de brand slepen. Daarmee eindigt het trio als tiende in de LMGT1-categorie. De Prix Escra werd in het verleden gewonnen door merken als Jaguar, Porsche en Mazda.

“Het hele team heeft goed gepresteerd. Niet veel teams zouden nog hebben kunnen terugslaan na zo’n portie pech”, vertelt Team Principal Graham Schulz. “De wagen was zwaar beschadigd aan de achterkant. De reparatie was bijzonder technisch. De jongens bleven kalm en berekend terwijl ze werkten aan de auto, en dat heeft ons deze prijs opgeleverd. Na het incident was het een uitdaging om de wedstrijd uit te rijden. We hebben de auto als team naar de finish gebracht. Ik wil nogmaals bedrukken dat de jongens fantastisch werk hebben geleverd. Ik ben teleurgesteld met het resultaat, maar trots op wat we hebben getoond. Ons doel is om hier volgend jaar terug te staan.”

“Onze auto heeft opnieuw een wedstrijd van twee maal rond de klok overleefd”, zegt Sportief Directeur Rik Bryan. “Toch ben ik een beetje teleurgesteld. De auto was competitief en kwam in aanmerking voor het podium… maar ditmaal stond het geluk niet aan onze zijde. Ik ben blij voor Aston Martin en Aston Martin Racing dat ze eindelijk hebben kunnen winnen.”

“Ik ben tevreden dat ik ben kunnen finishen bij mijn debuut in Le Mans”, vertelt Jos Menten, “en het hoofddoel in een wedstrijd als deze is toch finishen. We staan in de top tien van onze klasse, en in de top twintig algemeen. Een reeks kleine problemen heeft onze kansen echter gehypothekeerd. Het was niet ons jaar… maar volgende keer beter. Ik heb genoten van mijn eerste race met het team. Iedereen was behulpzaam. Ze zijn erg professioneel, maar toch is het een grote familie. Dat is belangrijk in een sport als deze. Je komt aan als een team en je vertrekt als een team.”
 
« Terug 17-06-2007
Agenda
13/04/2013 - DTM 4 Stunden rennen
    preview | review
27/04/2013 - ACAS H&R-Cup
    preview | review
19/05/2013 - 24 Hours Nurburgring
    preview | review
22/06/2013 - Simfy Trophy
20/07/2013 - Reinoldus-rennen
27/07/2013 - 24 Hours of Spa
    preview
24/08/2013 - Ruhr-Pokal
14/09/2013 - DMV Grenzlandrennen
28/09/2013 - Barbarossapreis
12/10/2013 - 250-Meilen-Rennen
26/10/2013 - Münsterlandpokal
Design & development: i-Minded © 2001 - 2024 Jos Menten Racing