Terug naar de homepage


   
Seizoen 2007 > Nieuws


24 Hours of Le Mans: Jos Menten vervolledigt line-up bij Team Modena
De 75ste editie van de 24 Heures du Mans belooft opnieuw eentje te worden om duimen en vingers van af te likken. De voorbije winter hebben Jos Menten en zijn management hard gewerkt om de jonge Limburger naar de 24 Heures du Mans te loodsen. Het harde werk loont, want Jos Menten mag voor de legendarische etmaalrace plaatsnemen achter het stuur van de Aston Martin DBR9 van het Britse Team Modena. Voor de coureur uit Haelen wordt het zijn eerste deelname aan de 24 Heures du Mans.

Aston Martin is een merk met lange traditie in legendarische 24-uurs race aan de Sarthe. Het British Racing Green is goed vertegenwoordigd in de geschiedenisboeken van Le Mans. De Aston Martin van Team Modena zal bemand worden door drie snelle piloten, met elk een andere nationaliteit. Naast de Nederlandse vlag voor Jos Menten, pronken ook de Braziliaanse en de Spaanse vlaggen op de deurstijl van de Britse volbloedracewagen. De 26-jarige Nederlander vormt op de Aston Martin DBR9 #59 team met Christian Fittipaldi en Antonio Gardia. Een homogeen trio, een betrouwbare wagen en een ervaren team… de ideale mix om de strijd aan te gaan met het fabrieksgeweld in de LMGT1-categorie!

“Terwijl ik onderweg was naar Boekarest, voor de derde FIA GT-race, werd ik gecontacteerd door de mensen van Team Modena. Plots kwam alles in een stroomversnelling terecht. Graham Schultz en Rik Bryan hadden een prachtig voorstel voor me klaar. Naar de 24 uur van Le Mans gaan en de kleuren van Aston Martin verdedigen. Bovendien zijn mijn teamgenoten niet van de minste! Antonio Garcia heeft zijn sporen in de endurance-racerij al verdiend, en ook Christian Fittipaldi weet hoe hij aan een stuurtje moet draaien”, vertelt een enthousiaste Jos Menten. “Voor mij is dit een jongensdroom die in vervulling gaat. We hebben in het tussenseizoen hard gewerkt om een zitje te vinden voor de 24 Heures du Mans… en het resultaat mag er wezen!”

Ondertussen heeft Jos Menten zijn eerste testdag met Team Modena achter de rug. Menten en Garcia trokken gisteren naar Snetterton om een shakedown af te werken: “Het is wel wennen. De Aston rijdt heel anders dan de Lamborghini waarmee ik in het FIA GT kampioenschap uitkom. Daarom wil ik zoveel mogelijk testkilometers in de benen hebben, voor we naar Le Mans afreizen. We gaan elke testmogelijkheid maximaal benutten. Over het team heb ik niets dan lof, en de Aston is echt een leuke auto om mee te racen. Ik kijk ernaar uit om de limieten van deze wagen te vinden.”

“We zijn blij dat we Jos in ons team mogen opnemen in Le Mans”, zegt teameigenaar Graham Schultz. “Uit de test in Snetterton is gebleken dat hij een snelle coureur is. Hij heeft veel ervaring in 24-uurs races. We beschikken nu over drie snelle en betrouwbare rijders, wat ons toelaat om een er een strak tempo op na te houden in de race.”

Team Modena heeft de voorbije jaren een aantal belangrijke successen geboekt in de Le Mans Series en het FIA GT kampioenschap. In 2007 zet Team Modena drie wagens in, in drie verschillende kampioenschappen. Een Aston Martin DBR9 in de Le Mans Series, een Lamborghini Gallardo GT3 in het British GT Championship, en een BMW E46 in het CJ Korea GT Championship.

Afspraak in Le Mans op 3 juni voor de officiële testdag!
 
« Terug 24-05-2007
Agenda
13/04/2013 - DTM 4 Stunden rennen
    preview | review
27/04/2013 - ACAS H&R-Cup
    preview | review
19/05/2013 - 24 Hours Nurburgring
    preview | review
22/06/2013 - Simfy Trophy
20/07/2013 - Reinoldus-rennen
27/07/2013 - 24 Hours of Spa
    preview
24/08/2013 - Ruhr-Pokal
14/09/2013 - DMV Grenzlandrennen
28/09/2013 - Barbarossapreis
12/10/2013 - 250-Meilen-Rennen
26/10/2013 - Münsterlandpokal
Design & development: i-Minded © 2001 - 2024 Jos Menten Racing