Terug naar de homepage


   
Seizoen 2007 > Nieuws


FIA GT Championship - Silverstone (Groot-Brittannië): Preview
De seizoensopener van het FIA GT kampioenschap in Zhuhai was een wedstrijd met hoogtes en laagtes voor All-Inkl.com Reiter Lamborghini. Christophe Bouchut en Stefan Mücke wonnen de race en schonken Lamborghini de eerste overwinning in een groot kampioenschap. De Italiaanse constructeur staat nu in de hall of fame tussen merken als McLaren, Mercedes, Porsche, Chrysler, Lister, Ferrari, Maserati, Saleen, Aston Martin en Corvette. Voor Jos Menten en Peter Kox verliep de wedstrijd minder voorspoedig. De Nederlanders waren al vroeg in de twee uur durende race op achtervolgen aangewezen, nadat Kox in aanraking kwam met de Aston Martin van Barwell Motorsports. Na een inhaalrace finishte het Nederlandse duo uiteindelijk als twaalfde algemeen.

“We hebben niets anders dan tegenslag gekend in China. Eerlijk gezegd was het een wedstrijd om vlug te vergeten voor Peter en mij. Ik ben wel blij dat ik nu wat meer kilometers in de benen heb met de Lamborghini Murciélago R-GT. Twee weken geleden hebben we in Rockingham een vruchtbare test afgewerkt, samen met Michelin, en de resultaten waren zeker bevredigend”, vertelt de coureur uit Haelen. “Dankzij de sterke prestaties van Christophe en Stefan staan we nu onverwacht aan de leiding van het teamkampioenschap. Toch moeten we realistisch blijven. We komen nog steeds snelheid tekort in vergelijking met de favorieten, maar in het Verenigd Koninkrijk gaan we zeker en vast de leidersplaats van All-Inkl.com Reiter Lamborghini verdedigen.”

Als onderdeel van de voorbereiding op de tweede manche is Jos Menten ook het circuit van Silverstone gaan verkennen: “De duur van de FIA GT-evenementen is ingekort tot twee dagen. Dit betekent concreet dat je één dag minder hebt om het circuit te leren kennen. Natuurlijk is dat een groot nadeel op circuits waar ik weinig tot geen race-ervaring heb. Nu is het immers belangrijker dan ooit om zo snel mogelijk de juiste afstelling te vinden, om zodoende een racestrategie uit te werken. Daarom ben ik drie weken geleden het tracé van Silverstone met een Lotus Elise gaan verkennen. Het circuit bevalt me wel en er zijn een aantal uitdagende bochtencombinaties. Ik ben ervan overtuigd dat het een interessante wedstrijd wordt. In Silverstone zullen we trouwens met een twintigtal dikke GT1-auto’s aan de start staan, want nu begint het seizoen voor de teams die zich ingeschreven hebben in de Citation Cup”, blikt Jos Menten vooruit.
 
« Terug 01-05-2007
Agenda
13/04/2013 - DTM 4 Stunden rennen
    preview | review
27/04/2013 - ACAS H&R-Cup
    preview | review
19/05/2013 - 24 Hours Nurburgring
    preview | review
22/06/2013 - Simfy Trophy
20/07/2013 - Reinoldus-rennen
27/07/2013 - 24 Hours of Spa
    preview
24/08/2013 - Ruhr-Pokal
14/09/2013 - DMV Grenzlandrennen
28/09/2013 - Barbarossapreis
12/10/2013 - 250-Meilen-Rennen
26/10/2013 - Münsterlandpokal
Design & development: i-Minded © 2001 - 2024 Jos Menten Racing