Terug naar de homepage


   
Seizoen 2007 > Nieuws


FIA GT Championship - Zhuhai (China): ”Wat een pechweekend.”
Het Zhuhai International Circuit in China is de gastheer van de seizoensopener van het FIA GT kampioenschap 2007, de enige niet-Europese FIA GT manche. Op zaterdagmorgen om 9u30 plaatselijke tijd sprong het licht op groen voor de eerste vrije training van een hoogstaand en erg competitief kampioenschap. De grootste verandering voor 2007 is de verkorting van de duur van de races van drie naar twee uur. Daarnaast is de lengte van de meeting verkort naar twee dagen. In China verschijnen in totaal 24 wagens en 48 piloten aan de start. Zij vertegenwoordigen 6 constructeurs en 16 landen. Jos Menten en Peter Kox verdedigen de Nederlandse eer met de Lamborghini Murciélago R-GT uit de stal van All-Inkl.com Reiter Lamborghini. Jammer genoeg verliep Jos Menten zijn debuut met de Lamborghini Murciélago R-GT niet zoals hij gehoopt had…

Wisselende weersomstandigheden maakten het de teams niet makkelijk in de vrije trainingen. In de eerste trainingsessie eindigde klokte Jos Menten de zevende tijd op een opdrogende piste. De tweede vrije training verliep minder voorspoedig. Door een elektrisch probleem op het einde van de sessie weigeren de lichten dienst, waardoor de stier uit Sant’Agata in de box moet blijven staan. De snelste chrono’s werden op het einde van de sessie geklokt, waardoor de Lambo #8 terugviel in het klassement.

Peter Kox nam de kwalificatie voor zijn rekening en stuurde de Lamborhini Murciélago R-GT naar de dertiende plek, goed voor de zevende startrij. “Dit is niet de meest ideale uitgangspositie”, weet Jos Menten. “We hadden vandaag moeite om temperatuur in de banden te krijgen. Maar de wedstrijd is natuurlijk pas morgen. De prijzen worden pas aan het einde van de race verdeeld. Jammer genoeg konden we vandaag niet het volle potentieel van de wagen tonen. De balans is niet 100% maar we verwachten dat we morgen beter voor de dag gaan komen.”

Om 13u30 plaatselijke tijd wordt het startschot gegeven voor de seizoensopener van het FIA GT kampioenschap. Peter Kox maakt bij de start meteen enkele plaatsen goed en toert rond in de top tien… maar na een kwartier racen zit de Brabander in een hevig duel verwikkeld met de Aston Martin van Barwell Motorsports. Het komt tot een contact en de Lambo spint van de baan. Het duurt even voor Kox uit de grindbak raakt en de pitlane kan opzoeken. Jos Menten kruipt achter het stuur van de Lamborghini en heeft bij het verlaten van de pitlane een achterstand van drie ronden op de leider. In zijn één uur durende stint maakt ‘The Flying Dutchman’ negen plaatsen goed. Met nog 45 minuten te gaan geeft Menten het stuur opnieuw over aan Kox… maar een lange Safety-Car periode maakt een einde aan de opmars van de Lambo #8. Uiteindelijk duikt de Lamborghini Murciélago als 12de onder de zwart-wit geblokte vlag.

“Wat een pechweekend”, zucht de coureur uit Haelen na de race. “Het zat ons gewoon niet mee. De Lambo was moeilijk te besturen omdat de ophangingsgeometrie beschadigd raakte bij het contact met de Aston Martin. Hopelijk hebben we nu onze portie pech gehad. We trekken huiswaarts met een nulscore, maar ik kijk zeker uit naar de start van het Europese seizoen in Silverstone! Het resultaat van de andere Lamborghini stemt ons zeer positief. Stefan en Christophe hebben een erg sterke wedstrijd gereden en ook strategisch klopte het plaatje perfect, proficiat! Hoewel dit een onverhoopt resultaat was zal dit zeker een bron van extra motivatie zijn voor het team. Dit is een mooie beloning voor het harde werk van iedereen van All-Inkl.com Reiter Lamborghini.”
 
« Terug 25-03-2007
Agenda
13/04/2013 - DTM 4 Stunden rennen
    preview | review
27/04/2013 - ACAS H&R-Cup
    preview | review
19/05/2013 - 24 Hours Nurburgring
    preview | review
22/06/2013 - Simfy Trophy
20/07/2013 - Reinoldus-rennen
27/07/2013 - 24 Hours of Spa
    preview
24/08/2013 - Ruhr-Pokal
14/09/2013 - DMV Grenzlandrennen
28/09/2013 - Barbarossapreis
12/10/2013 - 250-Meilen-Rennen
26/10/2013 - Münsterlandpokal
Design & development: i-Minded © 2001 - 2024 Jos Menten Racing