Terug naar de homepage


   
Seizoen 2006 > Nieuws


Le Mans Series - 1000km. Jarama: ”Een podiumfinish had erin gezeten...”
“Een mooi einde van het seizoen had erin gezeten”, zo vatte Jos Menten de seizoensafsluiter van de Le Mans Series samen. Na twee moeilijke weekends in Duitsland en Groot-Brittannië slaagde PSI Experience er in Spanje niet in om een sterke race af te ronden met een podiumplaats. Jos Menten, Markus Palttala en Pertti Kuismanen sloten het LMS seizoen af met de vierde plaats in de LMGT1 categorie.

De vrije trainingen op vrijdagnamiddag gingen van start onder een bewolkte hemel. Meteen in de eerste vrije training zat PSI Experience goed bij de les. De Corvette C6-R was goed voor de tweedesnelste tijd in de LMGT1 categorie (1:31,076). Ook in de tweede vrije training verliep alles naar wens. Menten en co konden de afstelling van de Corvette C6-R verder verbeteren, met het oog op de zes uur durende race op zondag. Net zoals in de eerste training klokte Menten met de Corvette de tweede tijd (1:30,603).

Op zaterdag wijdde het team de laatste vrije training aan de voorbereiding op de kwalificaties, die Jos Menten voor zijn rekening nam. De ‘Flying Dutchman’ stuurde de Corvette C6-R naar de derde plaats in de LMGT1 categorie, goed voor de negende startrij (1:29,099): “Vandaag hebben we geprobeerd om de afstelling over een andere boeg te werpen, maar dat heeft zich niet in betere rondetijden uitbetaald. We hebben toen besloten om terug te keren naar de set-up van vrijdag. Uiteindelijk moest ik maar drie tienden toegeven op de poletijd van Ortelli”, aldus een tevreden Jos Menten na de kwalificatiesessie.

Jos Menten nam zondagmiddag om 12u00 de start en wist meteen een plaats goed te maken. De coureur uit Haelen reed zelfs enige tijd aan de leiding: “Meteen bij de start kon ik de Aston Martin DBR-9 van Team Modena inhalen. Even later kon ik de leiding pakken toen ik voorbij Stephane Ortelli ging (ORECA – Saleen S7-R). Halfweg het eerste wedstrijduur kwam hij echter sterk opzetten. We besloten om geen risico’s te nemen en hem voorbij te laten, gezien de toestand van de zachte Michelinbanden”, vertelde Menten na zijn eerste stint, waarin hij de snelste rondetijd in LMGT1 neerzette. In de stints van zijn Finse teamgenoten viel de Corvette C6-R terug naar de vierde plaats. Na drie uur en een kwartier wedstrijd kroop Menten opnieuw achter het stuur van de Corvette C6-R. De Nederlander zat meteen in het juiste ritme en kon het gat met de Aston Martin DBR-9 van Team Modena sluiten: “Ik kon meteen tijd goedmaken op de wagens voor me. De Michelinbanden stelden me in staat om de volledige stint snelle rondetijden neer te zetten. Op het einde kon ik zelfs nog dicht bij de Aston Martin van Larbre Competition komen”, aldus Menten. Toen Gardel de pits indook toerde de Limburger rond op de tweede plaats in LMGT1, als achtste algemeen.

Niet veel later moest Jos Menten de pits induiken voor benzine en vers rubber. De Corvette C6-R zakte terug naar de vierde plaats. Menten ging met het mes tussen de tanden op jacht naar zijn tweede podiumplaats in de Le Mans Series. De geweldige wegligging van de Corvette C6-R stelde hem in staat om op te klimmen naar de derde plaats in LMGT1. Vijftig minuten voor het einde van de race dook de Nederlander de pits in, tijdens de tweede neutralisatie van de Safety-Car. Pertti Kuismanen nam de laatste stint voor zijn rekening. Drie kwartier voor het einde van de race verloor de Fin de derde plaats aan de Aston Martin DBR-9 van Team Modena. Kuismanen bracht de PSI Experience Corvette C6-R als vierde in LMGT1 over de finishlijn, als tiende algemeen. “De wagen was vandaag écht top! Het team heeft schitterend werk verricht en Michelin heeft fantastische banden meegebracht voor ons. Jammer genoeg verloor Pertti in het laatste uur de derde plaats aan Team Modena. Er had meer ingezeten”, aldus een teleurgestelde Jos Menten, die opnieuw zijn visitekaartje heeft afgegeven op het internationale strijdtoneel.
 
« Terug 25-09-2006
Agenda
13/04/2013 - DTM 4 Stunden rennen
    preview | review
27/04/2013 - ACAS H&R-Cup
    preview | review
19/05/2013 - 24 Hours Nurburgring
    preview | review
22/06/2013 - Simfy Trophy
20/07/2013 - Reinoldus-rennen
27/07/2013 - 24 Hours of Spa
    preview
24/08/2013 - Ruhr-Pokal
14/09/2013 - DMV Grenzlandrennen
28/09/2013 - Barbarossapreis
12/10/2013 - 250-Meilen-Rennen
26/10/2013 - Münsterlandpokal
Design & development: i-Minded © 2001 - 2024 Jos Menten Racing