Terug naar de homepage


   
Seizoen 2006 > Nieuws


1000km. Nürburgring: Koppelingsprobleem maakt einde aan sterke race van Jos
Na de podiumplaats in Spa-Francorchamps trok Jos Menten met ambitie naar Duitsland voor de derde manche van de Le Mans Series. De hoge competitiviteit in de LMGT1 klasse zorgt voor een boeiende strijd tussen Corvette, Saleen, Aston Martin en Ferrari, en dat was in het Eifelgebergte niet anders. Dame Fortuna stond echter niet aan de zijde van Jos Menten en zijn Finse teamgenoten. De koppeling van de Corvette C6-R begaf het, waarna het team de handdoek in de ring moest werpen.

De jonge Limburger begon met grote honger aan de vrije trainingen op de Nürburgring. In de eerste vrije oefensessie op zaterdag kwam de Corvette C6-R van PSI Expérience niet verder dan de vijfde positie. Het team spendeerde de voormiddag aan bandentests voor rubberleverancier Dunlop. De resultaten waren bevredigend en Menten begon de tweede vrije training met vertrouwen: “We waren van plan om lange stints af te werken om het gedrag van de banden te analyseren. Jammer genoeg werd ik aangetikt door de Zytek. Hierdoor hebben we wat tijd verloren in de pits. Ondanks dit kleine oponthoud konden we ons programma afwerken”, vertelde Jos Menten. De teamleiding besliste daarop dat Jos de kwalificatie voor zijn rekening mocht nemen. Een goede keuze bleek achteraf: “Normaal moest Pertti (Kuismanen) de kwalificatie rijden, maar hij besloot om zijn plaats af te staan aan mij. Voor de start van de sessie hadden we getekend voor een lage 55’er. Tot mijn eigen verbazing zette ik een 1:54,7 op de tabellen. Het team was zeer tevreden met mijn rondetijd. Ze vroegen me om er nog een snel rondje uit te persen. Daar hebben we uiteindelijk van afgezien. Gezien onze goede startplek heb ik heb de banden gespaard voor de wedstrijd. De punten worden immers pas morgen verdeeld, maar met de vierde plaats hebben we een goede uitgangspositie in handen.”

Zoals gepland kroop Menten om 11u45 achter het stuur van de Corvette C6-R om de start te nemen. Ondanks de warme weersomstandigheden hielden de coureurs het hoofd koel. De start verliep rustig en Menten reed een verstandig wedstrijdbegin. De coureur uit Haelen klom stapsgewijs op in de tussenstand en kwam als laatste van de LMGT1-piloten de pitlane opzoeken voor banden en benzine. Een goede strategie van het PSI Experience team, want Menten bracht de Corvette C6-R binnen op de eerste plek in LMGT1. Pertti Kuismanen vertrok als tweede in de klasse, achter de Saleen S7-R van Team Oreca. De Fin had het niet makkelijk tegen het Michelin-geweld en verloor een positie aan Pedro Lamy. Toen Lamy de pits indook nam Kuismanen de tweede plaats weer over. Een tweede plaats lag in het verschiet … toen het noodlot toesloeg: “De koppeling weigerde dienst en Pertti diende de Corvette naast de piste te parkeren. Vreselijk jammer na zo een sterke wedstrijd. De Dunlop banden waren érg goed, wat ons in staat stelde om het tempo van de beste Michelin-runners te volgen. De tweede podiumplaats lag binnen handbereik, maar het mocht niet zijn. We hebben in elk geval ons visitekaartje afgegeven, en we kijken uit naar de Proximus 24 Hours of Spa eind deze maand!”
 
« Terug 16-07-2006
Agenda
13/04/2013 - DTM 4 Stunden rennen
    preview | review
27/04/2013 - ACAS H&R-Cup
    preview | review
19/05/2013 - 24 Hours Nurburgring
    preview | review
22/06/2013 - Simfy Trophy
20/07/2013 - Reinoldus-rennen
27/07/2013 - 24 Hours of Spa
    preview
24/08/2013 - Ruhr-Pokal
14/09/2013 - DMV Grenzlandrennen
28/09/2013 - Barbarossapreis
12/10/2013 - 250-Meilen-Rennen
26/10/2013 - Münsterlandpokal
Design & development: i-Minded © 2001 - 2024 Jos Menten Racing