Terug naar de homepage


   
Seizoen 2006 > Nieuws


FIA GT Championship - Dubai: Jos Menten: ”That's racing...”
Gesterkt door de goede resultaten van de voorbije maanden, zakte Jos Menten af naar de Verenigde Arabische Emiraten voor de seizoensafsluiter van het FIA GT kampioenschap. Speciaal voor zijn avontuur in het Midden-Oosten maakte Menten de overstap naar het Zakspeed Racing Team, dat een Saleen S7-R van de nieuwe generatie runt. Met een plek op de vierde startrij was nog alles mogelijk, maar na een aanrijding met een Aston Martin DBR-9 in de openingsfase van de race, zat een topklassering er niet meer in.
» Lees meer 18-11-2006
FIA GT Championship - Dubai: Jos Menten stapt in bij Zakspeed Racing
Jos Menten verschijnt komend weekend aan de start van de laatste manche van het FIA GT kampioenschap. De coureur uit Haelen kruipt in Dubai achter het stuur van de Saleen S7-R van Zakspeed Racing. Voor Menten is dit zijn derde race in het FIA GT kampioenschap 2006. Na een vijfde plaats in de Proximus 24 Hours of Spa en de zilveren medaille in de Paul Ricard Supercar 500 gaat de Nederlander in het Midden-Oosten vol voor de overwinning.
» Lees meer 16-11-2006
Belcar Original - Racing Festival: Jos Menten: ”Fantastisch teamresultaat!”
Tijdens de zesde manche van het Mediagroep van Dyck Belcar Original kampioenschap stonden er drie Corvettes C5-R op de startgrid. Speciaal voor het Belcar Racing Festival kwam het Selleslagh Racing Team opzetten met twee bolides van Amerikaanse makelij. De Corvette C5-R #1 van SRT werd in Spa-Francorchamps bemand door de Nederlander Jos Menten en de jonge Belg Maxime Soulet. Christophe Bouchut en Jan Heylen gaven de andere SRT Corvette C5-R de sporen.
» Lees meer 08-10-2006
Belcar Original - Racing Festival: Menten, Hart en Soulet delen SRT Corvette C5-R
Jos Menten neemt komend weekend deel aan de voorlaatste manche van de Mediagroep van Dyck Belcar Original. De coureur uit Haelen kruipt tijdens het Belcar Racing Festival (Spa-Francorchamps) achter het stuur van de Corvette C5-R van het Selleslagh Racing Team. Teambaas Patrick Selleslagh moest op het laatste moment op zoek naar een vervanger voor Jeroen Bleekemolen, die verplichtingen in de A1 Grand Prix Series heeft.
» Lees meer 30-09-2006
Le Mans Series - 1000km. Jarama: ”Een podiumfinish had erin gezeten...”
“Een mooi einde van het seizoen had erin gezeten”, zo vatte Jos Menten de seizoensafsluiter van de Le Mans Series samen. Na twee moeilijke weekends in Duitsland en Groot-Brittannië slaagde PSI Experience er in Spanje niet in om een sterke race af te ronden met een podiumplaats. Jos Menten, Markus Palttala en Pertti Kuismanen sloten het LMS seizoen af met de vierde plaats in de LMGT1 categorie.
» Lees meer 25-09-2006
Le Mans Series - 1000km. Jarama: ”Seizoen afsluiten in schoonheid!”
Na teleurstellende resultaten in de Euphony 24 Hours of Zolder en de 1000 km. van Donington zet PSI Experience alles op alles voor de seizoensafsluiter in Jarama, Spanje. Zoals gebruikelijk zal Jos Menten de Corvette C6-R delen met zijn Finse teamgenoten Markus Palttala en Pertti Kuismanen. In Donington kon het trio nog een vierde plaats in de GT1 categorie uit de brand slepen. In Jarama gaat PSI Experience vol voor de overwinning.
» Lees meer 17-09-2006
1000km. Donington - 24 Hours of Zolder: ”Soms staat het geluk niet aan je zijde.”
De zilveren medaille in de vijfde FIA GT manche te Paul Ricard heeft Jos Menten geen geluk gebracht deze week. Dit weekend combineerde ‘The Flying Dutchman’ de 1000 km. van Donington met de Euphony 24 Hours of Zolder. Gewoontegetrouw start Menten in de Le Mans Series met de Corvette C6-R van PSI Experience, een wagen die hij deelt met de Finnen Markus Palttala en Pertti Kuismanen. Voor de Zolderse etmaalrace vertrouwt de Nederlander op een Porsche 996 GT3 RSR. Menten wordt op de Porsche bijgestaan door Fred Bouvy, Jean-Philippe Belloc en Tim Verbergt. Zowel de Porsche als de Corvette worden dit weekend met Michelin-banden geschoeid. Jammer genoeg bracht het Frans rubber Jos Menten geen geluk…
» Lees meer 27-08-2006
24 Hours of Zolder - PSI Experience start zaterdag van op de derde rij!
Het PSI Experience kwartet Jos Menten-Fred Bouvy-TIm Verbergt-Jean-Philippe Belloc heeft zich verzekerd van een plaats op de derde startij. De Porsche 996 GT3 RSR zette in de kwalificatie een 1:35,726 op de tabellen.
» Lees meer 24-08-2006
Le Mans Series - 1000km. Donington: PSI Experience opteert voor Michelin-banden!
Het Michelin-rubber is PSI Experience goed bevallen. Zaterdag behaalde Jos Menten zijn eerste pole-positie in het FIA GT kampioenschap. Zondag keerde The Flying Dutchman huiswaarts met een zilveren medaille. In de eerste twee wedstrijduren reed de PSI Experience Corvette C6-R aan de leiding, maar de laatste pitstop deed de wedstrijd kantelen in het voordeel van het andere Corvette-team. Ondanks een achterstand van vijfentwintig seconden zette Menten alles op alles om alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. Bij het overschrijden van de finishlijn kwam de Nederlander drie seconden tekort op de overwinning.
» Lees meer 23-08-2006
Jos Menten combineert 24 Hours of Zolder met 1000 km. Donington
PSI Experience zal eind augustus actief zijn op twee vlakken. Naast hun programma in de Le Mans Series brengt het team uit Thimister-Clermont ook een Porsche 996 GT3 RSR aan de start van de 24 Hours of Zolder. Vaste piloot Frédéric Bouvy wordt bijgestaan door 'The Flying Dutchman' Jos Menten, Jean-Philippe Belloc en Tim Verbergt. Menten combineert in het weekend van 26 en 27 augustus de 24 Hours met de 1000km van Donington. "Het is de bedoeling dat ik op zaterdag in Zolder zal rijden. Zondagmorgen vlieg ik naar Engeland over om met de Corvette C6-R de vierde manche van de Le Mans Series te betwisten", aldus Jos Menten.
» Lees meer 21-08-2006
FIA GT Championship - Paul Ricard: Menten pakt prachtige zilvere medaille!
Na een schitterende vijfde plaats in de Proximus 24 Hours of Spa heeft PSI Experience haar Corvette C6-R ook ingezet in de vijfde manche van het FIA GT kampioenschap. Het was de eerste keer dat het FIA GT circus afzakte naar Frankrijk om te racen op het High Tech Test Track in Paul Ricard. Voor Jos Menten was het zijn debuut in een FIA GT wedstrijd met een drie-uurs format. Zijn teamgenoot Jean-Philippe Belloc heeft al meer ervaring met dit soort wedstrijden. Speciaal voor deze race opteerde de teamleiding van PSI Experience voor de Corvette C6-R te schoeien met Michelin-banden. Een erg goede beslissing, bleek achteraf. Menten domineerde het grootste deel van het eerste wedstrijduur. Belloc behield in het tweede uur de leiding, maar bij de tweede pitstop verloor het Nederlands-Franse duo vijfentwintig seconden. Na een dijk van een race finishte Jos Menten tweede, op drie seconden van de overwinning. Het eerste FIA GT podium van de 25-jarige coureur is een feit!
» Lees meer 20-08-2006
FIA GT Championship - Paul Ricard: Jos Menten pakt de pole!
Ondanks een klein probleem in de eerste vrije training, heeft Jos Menten zijn eerste FIA GT pole op zijn naam geschreven.
» Lees meer 19-08-2006
FIA GT Championship - Paul Ricard: Menten deelt PSI Corvette C6-R met Belloc
Na een schitterende vijfde plaats in de Proximus 24 Hours of Spa zal PSI Experience haar Corvette C6-R ook inzetten in de volgende manche van het FIA GT kampioenschap. Het Franse Paul Ricard wordt het strijdtoneel voor de vijfde FIA GT race. De Corvette C6-R wordt toevertrouwd aan de Nederlander Jos Menten en de Fransman Jean-Philippe Belloc. Voor Menten wordt het zijn eerste deelname aan een FIA GT wedstrijd met een drie-uurs format. Belloc heeft meer ervaring met dit soort wedstrijden. De 36-jarige Fransman won in 2001 het GT1 rijderskampioenschap met een Chrysler Viper GTS-R uit de stal van Larbre Competition.
» Lees meer 11-08-2006
Proximus 24 Hours of Spa: Menten finisht vijfde: ”Dit smaakt naar meer!”
Nadat Jos Menten zich verzekerde van een plaats op de vijfde startrij zat het vertrouwen er duidelijk in bij PSI Experience. Ondanks een probleem met de koppeling in de eerste kwalificatiesessie heeft de jonge Limburger een goed oog op de race van twee maal rond de klok: "De Corvette is een wagen die gebouwd is voor uithoudingswedstrijden. Zonder het koppelingsprobleem hadden we nog een rij kunnen opschuiven op de startgrid. Onze startpositie is echter niet bepalend voor het wedstrijdverloop. De wagen verschijnt in optima forma aan de start en de banden die Dunlop voor ons heeft meegebracht doen het goed. Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop”, klinkt het bij Menten voor de start.

» Lees meer 30-07-2006
Proximus 24 Hours of Spa: Jos Menten start van op de vijfde rij
Twee weken na de 1000km. van Nürburg is het tijd voor de Proximus 24 Hours of Spa. Net zoals in de Le Mans Series gaat Jos Menten van start met een Corvette C6-R uit de stal van PSI Experience. De Nederlander deelt het Amerikaanse monster met de Belg Fred Bouvy en de twee Fransmannen Patrick Bornhauser en Jean-Philippe Belloc.

» Lees meer 28-07-2006
Proximus 24 Hours of Spa: Jos Menten met Corvette C6-R van PSI
Het seizoen 2006 staat voor het PSI Experience team in het teken van de Le Mans Series en het FFSA GT kampioenschap … maar traditiegetrouw gaat het Belgische team ook van start in de Proximus 24 Hours of Spa. De voorbije jaren is deze race uitgegroeid tot één van de belangrijkste wedstrijden ter wereld voor Grand Tourisme wagens.
» Lees meer 23-07-2006
1000km. Nürburgring: Koppelingsprobleem maakt einde aan sterke race van Jos
Na de podiumplaats in Spa-Francorchamps trok Jos Menten met ambitie naar Duitsland voor de derde manche van de Le Mans Series. De hoge competitiviteit in de LMGT1 klasse zorgt voor een boeiende strijd tussen Corvette, Saleen, Aston Martin en Ferrari, en dat was in het Eifelgebergte niet anders. Dame Fortuna stond echter niet aan de zijde van Jos Menten en zijn Finse teamgenoten. De koppeling van de Corvette C6-R begaf het, waarna het team de handdoek in de ring moest werpen.
» Lees meer 16-07-2006
1000km. Nürburgring: Jos Menten ambieert opnieuw een podiumplaats!
Zondag wordt de derde manche van de Le Mans Series verreden in Duitsland. De 1000km van Nurburg zal ongetwijfeld een prachtwedstrijd worden. In Spa-Francorchamps pakte Jos Menten de derde positie, wat gezien de sterke tegenstand in de LMGT1 klasse een uitstekende prestatie is!
» Lees meer 10-07-2006
JMR meldt met diepe droefheid het overlijden van Flor Schilte
JMR meldt u met diepe droefheid het overlijden van Flor Schilte
"Goede vriend, Persrelatie en altijd klaar voor iedereen met raad en daad"
Singapore, 2 Augustus 1956-Thailand 13 juni 2006

(Bij foto's 2006 de afbeelding van zijn herdenkingsprent)
12-06-2006
Jos Menten door vreemde beslissing buitenspel gezet in Belcar Home Race
Jos Menten zal niet starten in de Belcar Home Race met de PSI Porsche. Na een crash besloot de familie Maes om de eigen Porsche als ‘guest’ in te zetten. Tevens werd een andere coureur naast Ruben Maes gezet. Jos Menten komt zondag niet in actie.
» Lees meer 21-05-2006
Jos Menten met PSI Porsche aan de slag in de Belcar Home Race
Op het circuit van Zolder start Jos Menten met zijn teammaat Ruben Maes in de Belcar race. Voor de eerste keer dit seizoen komt de coureur uit Haelen in actie met de Porsche GT2-R van PSI. Door een wijziging in het reglement is de afstand naar de Corvettes iets kleiner geworden. Toch wordt het waarschijnlijk een race om te winnen van ‘the best of the rest’!.
» Lees meer 17-05-2006
Schitterende 3e plaats op het podium voor Jos Menten in 1000 km van Spa
Na 1000 km racen stond Jos Menten met zijn teamgenoten Markus Palttala en Pertti Kuismanen op de derde plaats op het podium in de GT1. Nadat Markus Palttala was gestart reed Jos Menten een dubbele stint die de Corvette sterk naar voren bracht in het klassement. “In het begin hadden Markus en ik veel problemen met de banden, het was net alsof we op ijs reden. Tijdens mijn tweede stint had ik veel beter grip op de baan”. Tijdens zijn eerste stint vloog Menten bij het uitkomen van Les Combes even uit de baan maar kon de wagen met een perfecte wagenbeheersing houden en zijn weg vervolgen. ”Opeens brak de Corvette uit, ik weet niet waarom. Gelukkig kon ik verder. Tijdens mijn tweede stint ging ik in de bocht Bruxelles een keer te laat in de remmen en moest ik door de grindbak. Het was een prachtige race met een perfect resultaat in de sterke Le Mans Series”, aldus een erg blije Jos Menten.
» Lees meer 14-05-2006
Een nieuwe uitdaging voor Jos Menten in de 1000 KM van Spa/ 14 mei 2006
De legendarische 1000 km race in Spa is teruggekeerd op de kalender in de Le Mans Series. Voor Jos Menten is dat het debuut in deze race. Samen met zijn teamgenoten Markus Palttala en Pertti Kuismanen is de Limburger gebrand op een podiumplaats en punten in het kampioenschap. De Corvette C6-R presteerde uitstelend in Istanboel. Wat brengt de 1000 km van Spa?
» Lees meer 04-05-2006
Jos Menten maakt met Chevrolet Corvette spraakmakend debuut in Le Mans Series op Istanbul
Voor Jos Menten was het debuut in de LMS op het circuit van Istanbul veelbelovend. De jonge Limburger reed zelfs meer dan een half uur aan de leiding in GT1, als vierde geklasseerd in de totale rangschikking. Jammer genoeg moest de Corvette na 80 rondes door elektrische problemen de strijd staken. Toch was Jos Menten uitermate tevreden over het verloop van de 1000 kilometer race aan de Aziatische kant van Istanbul.
» Lees meer 09-04-2006
Timing LMS Istanboel / Belcar Spa-Francorchamps
Programma LMS Istanbul

Vrijdag 7 april 15.00-16.00 uur Free Practice

Zaterdag 8 april 09.00-10.00 uur Free Practice
12.30-13.30 uur Free Practice

15.30-15.50 uur Qualifying LM P1 + LM P2
16.00-16.20 uur Qualifying LM GT1 + LM GT2

Zondag 9 april 08.00-08.20 uur Warm-Up
09.45-10.00 uur Pitwalk
10.30-16.30 uur 1000 KM race

Overig programma Honda Type R-Cup

Programma Mediagroep Van Dyck Belcar Original Spa-Francorchamps

Zaterdag 8 april 10.00-10.45 uur Timed Practice 1
13.25-14.10 uur Timed Practice 2

Zondag 9 april 10.30-10.50 uur Warm-Up
13.00-15.05 uur Race 125 minuten

Overig programma Dutch Supercar Challenge
Belcar Endurance Cup
Belcar Sprint Cup
Belcar Historic Sprint
05-04-2006
Jos Menten gaat in 2006 op de internationale toer met een Chevrolet Corvette C6.R/ UPDATE Foto's LMS test Paul Ricard 26-27/03
Loon naar werken voor Jos Menten. De jonge Limburger heeft een schitterend raceprogramma in het vooruitzicht in 2006. Na goed presteren in de Belcar met een overwinning op Brands Hatch en een zege in de BTCS race de 12 Uren van Spa ging Menten op jacht naar een stoeltje in een internationale raceklasse. Een nieuw raceseizoen, een nieuw begin. Gedurende de winter hebben de onderhandelingen van Jos Menten Racing geleid tot een zeer ambitieus internationaal raceprogramma, Jos Menten start met een Chevrolet Corvette C6.R in de LMS. De Le Mans Series omvat een vijftal wedstrijden door geheel Europa. De ambitieuze Limburger heeft ook de FIA GT Proximus 24 Hours op het circuit van Spa-Francorchamps op het programma staan. Daarnaast neemt Jos Menten in 2006 ook weer met de Porsche GT2-R deel aan de Belcar om zijn 3e plaats te verdedigen. Alle races worden gereden voor het team van PSI Experience uit het Belgische Thimister. In de LMS vormt Jos Menten een team met de Finse routiniers Markus Palttala en Pertti Kuismanen, in de Belcar vormt de 24-jarige coureur een équipe met de jonge Belg Ruben Maes. Niet mis, voor Menten staan totaal 13 wedstrijden op het programma.
» Lees meer 23-03-2006
Binnenkort: Programma JMR 2006 op de site
06-02-2006
Agenda
13/04/2013 - DTM 4 Stunden rennen
    preview | review
27/04/2013 - ACAS H&R-Cup
    preview | review
19/05/2013 - 24 Hours Nurburgring
    preview | review
22/06/2013 - Simfy Trophy
20/07/2013 - Reinoldus-rennen
27/07/2013 - 24 Hours of Spa
    preview
24/08/2013 - Ruhr-Pokal
14/09/2013 - DMV Grenzlandrennen
28/09/2013 - Barbarossapreis
12/10/2013 - 250-Meilen-Rennen
26/10/2013 - Münsterlandpokal
Design & development: i-Minded © 2001 - 2024 Jos Menten Racing