Terug naar de homepage


   
Hot News


Jos Menten klaar voor 24 uur van Spa 2013!

De 24 uur van Spa 2013 belooft een grand cru te worden. Een dertigtal wagens maakt aanspraak op de algemene overwinning, en meer dan ooit zal betrouwbaarheid van zowel mens als machine een doorslaggevende rol spelen. Voor de vierde maal verdedigt Jos Menten de kleuren van het Duitse Blancpain Racing. De coureur uit Haelen vormt een kwartet met landgenoten Peter Kox en Henk Haane, en de Zwitser Marc A. Hayek. Strijdwapen van dienst is de bloedmooie Lamborghini Gallardo GT3.
» Lees meer 27-07-2013
24 uur Nurburgring: “Podium terechte beloning voor harde werk!”
Jos Menten heeft zijn debuut in de 24 uur van de Nurburgring niet gemist. De coureur uit Haelen deelde de Porsche 911 GT3 Cup van Raceunion Teichmann Racing met Stef van Campenhout (BE), Stefan Landmann (DE) en Rodney Forbes (AU). Met een plekje binnen de top-40 in de kwalificaties waren de ambities van het viertal meteen duidelijk: vooraan meestrijden in de klasse, en daarbij zo hoog mogelijk eindigen in het algemene klassement. Geen makkelijke opdracht, rekening houdend met een startveld van ruim 175 wagens en de helse weersomstandigheden.
» Lees meer 20-05-2013
Jos Menten: ”Podiumplaats in klasse verspeeld...”
Met amper een handvol ronden achter de kiezen, maakt Jos Menten zich zondag toch sterk dat een goed resultaat mogelijk moet zijn. De tweede wedstrijd in het kader van de VLN Langstreckenmeisterschaft is overigens de laatste mogelijkheid om de 24 uur van de Nurburgring goed voor te bereiden. De RTR Porsche kent een uitstekend wedstrijdbegin en toert rond op een sterke derde plaats in de klasse, met een ruime voorsprong op de eerste achtervolger. Een podiumplaats was dus in de maak.
» Lees meer 01-05-2013
Seizoensopener: vroeg ongeval stopt Menten en co
Jos Menten heeft in 2013 zijn zinnen gezet op de VLN Langstreckemeisterschaft. Het Duitse endurance kampioenschap startte afgelopen zondag op de Nurdburgring. Helaas voor Jos Menten en zijn teamgenoten Stef van Campenhoudt en Stefan Landmann eindigde de wedstrijd voortijdig na een ongeval nabij Brünnchen. De RTR Porsche raakte te zwaar beschadigd en het team besloot de handdoek in de ring te werpen. Over exact twee weken staat de volgende wedstrijd al op het programma.
15-04-2013
Navarra: Negende plaats in Pro-klasse voor Menten
In Navarra, Spanje, stond afgelopen weekend de seizoensafsluiter van de Blancpain Endurance Series op het programma. Voor de tweede keer dit seizoen tekent Jos Menten present, opnieuw voor het team van de Duitse Lamborghini-specialist Hans Reiter. Eerder dit jaar kroop de coureur uit Haelen al achter het stuur van de bolide met startnummer 24. In de 24 uur van Spa waren Menten en co ontzettend sterk onderweg. In het eerste wedstrijdkwart was de Gallardo een vaste waarde in de top-vijf algemeen. In Spanje waren de toeschouwers opnieuw getuige van een bloedsnelle Lamborghini Gallardo LP600+. Menten deelt in Navarra het kuipje van de Lamborghini met zijn landgenoot Peter Kox en de Italiaan Stefan Rosina.

» Lees meer 14-10-2012
24 uur van Spa: elfde plaats voor Jos Menten
Jos Menten, Peter Kox, Marc A. Hayek en Albert von Thurn en Taxis hebben de 24 uur van Spa uitgereden op de elfde plaats. Toch had er veel meer ingezeten voor de zwarte Lamborghini Gallardo met startnummer 24. De enige vertegenwoordiger van het Italiaanse merk was immers de smaakmaker van de wedstrijd in de Pro-Am klasse. “Een wedstrijd van vallen en opstaan. We konden gemakkelijk het tempo van de top-vijf algemeen volgen en reden dan ook lange tijd aan de leiding in de Pro-Am klasse”, opent Jos Menten zijn relaas. “Na de eerste tussensprint, na zes uur wedstrijd, lagen we nog steeds aan kop in Pro-Am, op een uitstekende vijfde plaats algemeen. Helaas kregen we even na middernacht met tegenslag af te rekenen. Een probleem met een achterwiel sloeg ons ver terug. We vochten nog terug, maar opnieuw kregen we te kampen met pech. Uiteindelijk is het nog een puike prestatie dat we op plaats elf finishen.”
» Lees meer 29-07-2012
24 uur van Spa: Menten en co op vierde startrij
Jos Menten en co maken zich op voor een boeiende race van twee maal rond de klok. De Lamborghini Gallardo met startnummer 24 zal immers starten van op een uitstekende zevende plaats. “Peter heeft een mooie chrono gereden. We mogen niet vergeten dat we te maken hebben met veel concurrenten die allen beschikken over een hoog niveau”, aldus Menten. “Misschien hadden we in de Superpole nog een tikkeltje sneller kunnen gaan, maar we zijn zeker niet ontevreden met een plekje op de vierde rij.”
» Lees meer 27-07-2012
Jos Menten opnieuw met Reiter Lamborghini in Spa
Voor Haelenaar Jos Menten wordt het zijn negende deelname aan de 24 uur van Spa. Viermaal startte de 31-jarige coureur op een Corvette (SRT, PSI, Phoenix en PK), twee maal op een Porsche (AD en ProSpeed), en twee maal op een Lamborghini (Reiter), en zeker niet zonder succes. In 2009 pakte Menten de algemene overwinning, zijn eerste zege in het toenmalige FIA GT kampioenschap. “Het is een wedstrijd van extremen voor mij”, grijnst Menten. “Vorig jaar lagen we aan kop tot een motorbreuk ons tot de opgave noopte. In 2008 was er het spijtige ongeval van mijn teamgenoot in de regen, ook toen reden we aan de leiding. Maar in 2009 was het wel degelijk raak. Na een langgerekte sprint tijdens de eerste twintig uur kwamen we als leiders bovendrijven, en was de overwinning voor ons!”
» Lees meer 26-07-2012
24 uur Spa: Motorpech houdt Menten en co van mooi resultaat
Na de uitstekende vierde startplaats, en pole-positie in de pro-am cup, wordt bij Blancpain Reiter Engineering alles in gereedheid gebracht om de 24-uur durende slijtageslag aan te vatten. Jos Menten gaat de wedstrijd met vertrouwen tegemoet: “We hebben in de warm-up alles nog gecheckt, en het ziet er goed uit voor de race. Belangrijk wordt om in de beginfase uit de problemen te blijven, en vervolgens onze eigen wedstrijd te rijden. Traditioneel wordt in de beginfase hard getrapt, maar we mogen ons niet vergalopperen in het tempo. De vlag valt immers pas morgen om 16u00”, blikt Menten vooruit.
» Lees meer 31-07-2011
24 uur Spa: Tweede rij en pole in pro-am voor Menten-Kox-Hayek!
Reiter Engineering trok midden juni naar de Belgische Ardennen voor een eerste duurtest, waarbij Jos Menten, Peter Kox en Marc Hayek een indrukwekkend parcours afwerkten. De Lamborghini Gallardo LP600 was bloedsnel, maar kon in wisselende weersomstandigheden niet op Dame Fortuna rekenen. “Een slechte generale repetitie belooft een goed concert”, beloofde Jos Menten na afloop van de Belcar-wedstrijd. Zes weken na de generale repetitie is het tijd voor het zwaardere werk. De 63ste editie van de 24 uur van Spa kondigt zich aan als een van de zwaarste, met ruim 20 kanshebbers op de overwinning, die 13 merken vertegenwoordigen. De 30-jarige Jos Menten komt samen met landgenoot Peter Kox en de Zwitser Marc Hayek uit op de Blancpain Lamborghini Gallardo LP600 met startnummer 24, ingezet door het Duitse Reiter Engineering.
» Lees meer 29-07-2011
Belcar: Transmissieprobleem eindigt indrukwekkende race
Jos Menten start zijn circuitseizoen 2011 in Spa-Francorchamps ter gelegenheid van de Belcar-manche in het kader van de 12 uur van Spa. De coureur uit Haelen bereidt zich samen met Reiter Engineering voor op de 24 uur van Spa, een wedstrijd die hij twee jaar geleden nog wist te winnen. Hans Reiter zet de Lamborghini Gallardo LM560 GT3 in voor het Nederlands-Zwitsers trio Jos Menten, Peter Kox en Marc Hayek. Menten en Kox hebben alvast een voorgeschiedenis die teruggaat tot 2007, toen het duo de Lamborghini Murciélago R-GT de sporen gaf in het FIA GT kampioenschap. Hayek is in 2011 de vaste teamgenoot van Peter Kox in de Blancpain Endurance Series.
» Lees meer 19-06-2011
Belcar: Menten bereidt 24u Spa voor
Jos Menten start zijn circuitseizoen 2011 in Spa-Francorchamps ter gelegenheid van de Belcar-manche in het kader van de 12 uur van Spa. De coureur uit Haelen bereidt zich samen met Reiter Engineering voor op de 24 uur van Spa, een wedstrijd die hij twee jaar geleden nog wist te winnen. Hans Reiter zet de Lamborghini Gallardo GT3 in voor het Nederlands-Zwitsers trio Jos Menten, Peter Kox en Marc Hayek. Menten en Kox hebben alvast een voorgeschiedenis die teruggaat tot 2007, toen het duo de Lamborghini Murciélago R-GT de sporen gaf in het FIA GT kampioenschap.
» Lees meer 16-06-2011
Portimao: Puntenfinish voor Jos Menten
Voor de zevende meeting van het seizoen verhuist de FIA GT1 karavaan naar Portimao, Portugal. In de zonnige Algarve streek – een enorm contrast met het kille Nurburg twee weken geleden – scoort Jos Menten opnieuw WK-punten. Samen met teamgenoot Frank Kechele weet Menten de achtste plaats in de WK-race te behalen. Vitaphone Racing won de wedstrijd, waardoor het Maserati-team vrijwel zeker is van alle titels. Ook de andere Lamborghini van Reiter Engineering eindigt in de punten, waardoor het team rond Hans Reiter zijn tweede plaats in het teamkampioenschap versterkt.
» Lees meer 20-09-2010
Portimao: Jos Menten opnieuw bij Reiter Engineering!
Reiter Engineering zet alle middelen in om de teamtitel te winnen in het FIA GT1 World Championship. De troepen van Hans Reiter volgen op een twintigtal punten van WK-leiders Vitaphone Racing en met nog vier manches te gaan blijft alles mogelijk. Dat Reiter ambitieus is, wordt meteen duidelijk bij de rijderssamenstellingen. Test- en ontwikkelingsrijder Peter Kox blijft het stuur delen met Christopher Haase, in 2007 nog ADAC GT kampioen, in 2009 Europees GT3 kampioen. Frank Kechele werd in Silverstone opgetrommeld als vervanger van Rafael Daniel. Sindsdien zagen we Kechele meermaals schitteren aan het stuur van de Lamborghini met startnummer 25. In Silverstone pakte het jonge Duitse talent de derde plaats samen met Jos Menten, in Spa mocht hij samen met Ricardo Zonta de bovenste podiumtrede beklimmen.
» Lees meer 16-09-2010
Nurburgring: Een weekend vol aanrijdingen om snel te vergeten...
Voor de zesde WK-manche van het seizoen heeft het FIA GT1 wereldkampioenschap zijn tenten opgezet in het Eifelgebergte. “Een weekend om snel te vergeten”, is hoe Jos Menten de meeting in het kader van het WK voor GT-wagens op de Nurburgring omschrijft. Net zoals vorige maand maakt Menten deel uit van het Mad Croc Racing team, dat aan de start komt met twee Corvette C6.R. Samen met streekgenoot Xavier Maassen domineerde Menten in Spa-Francorchamps… tot een lekke band roet in het eten gooide. In Duitsland waren het meerdere aanrijdingen die het Nederlands duo van een goede klassering beroofden.
» Lees meer 30-08-2010
Nurburgring: Jos Menten opnieuw bij Mad Croc
Jos Menten zal dit weekend opnieuw de kleuren van energiedrank Mad Croc verdedigen. De coureur uit Haelen is opgeroepen om wederom het stuur van de Corvette C6.R te delen met Xavier Maassen. Vorige maand was het Nederlandse duo onklopbaar in Spa-Francorchamps. Menten-Maassen domineerden de trainingen, kwalificaties en de races… maar een lekke band in de Championship Race gooide roet in het eten. “We hadden er een perfect weekend opzitten. Natuurlijk had ik liever gewonnen, maar het verlies is inmiddels verteerd. We hebben de wereld laten zien wat we waard zijn, we hebben Mad Croc een eerste overwinning geschonken. Laten we daar nu maar een vervolg aan breien”, blikt Jos Menten vooruit.
» Lees meer 27-08-2010
Teleurstellend resultaat voor Jos Menten in 24 uur van Spa
Het begon zo mooi voor Jos Menten in Spa-Francorchamps. De coureur uit Haelen startte samen met Xavier Maassen van op de pole voor de kwalificatierace in het kader van het nieuwbakken FIA GT1 World Championship. Menten domineerde met teamgenoot Maassen de kwalificatierace en het Limburgse duo liet geen spaander heel van de concurrentie. Ook in de Championship Race had het er alle schijn naar dat het duo opnieuw onbedreigd op de zege afstevende… tot de pechduivel roet in het eten gooide.
» Lees meer 01-08-2010
Spa: Sensationele zege voor Menten-Maassen in kwalificatierace
Jos Menten en Xavier Maassen hebben er een bijzonder sterk begin van de meeting opzitten. Meteen in de vrije training werd duidelijk dat de Corvette C6.R van Mad Croc Racing niet naar Spa-Francorchamps was afgezakt om te fungeren als veldvulling in het FIA GT1 World Championship. Menten en Maassen voelden de Corvette aan de tand en besloten meteen om de wagen in de pitbox te parkeren. “De wagen is perfect en op nieuwe banden zitten we vooraan”, analyseerde Menten de eerste vrije training. “Maar gezien het reglement dat het aantal setjes banden beperkt, is het belangrijk om niet alle banden nu al te gebruiken. Het voornaamste is de kwalificatie vrijdagochtend en de races op vrijdag om 16u30 en de hoofdrace zaterdagmiddag.”
» Lees meer 30-07-2010
Jos Menten met ProSpeed Competition in Spa 24 Hours
Jos Menten neemt komend weekend deel aan de 24 uur van Spa. De coureur uit Haelen, die vorig jaar als winnaar het podium op mocht, doet dit jaar beroep op het Belgische ProSpeed Competition voor de Belgische wedstrijd van twee maal rond de klok. Het strijdwapen wordt de Porsche 911 GT3 R. Menten deelt de bolide uit Weissach met zijn landgenoot Oskar Slingerland en zijn twee zuiderburen Maxime Soulet en Julien Schroyen.
» Lees meer 27-07-2010
WK G1T: Sensationele derde plek voor super-subs Menten en Kechele
Pas woensdag werd beslist dat Jos Menten opnieuw achter het stuur zou kruipen van de Lamborghini Murciélago SV-670 van Reiter Engineering. Teameigenaar Hans Reiter trommelde Menten op om de Braziliaanse ex-F1-rijder Ricardo Zonta te vervangen. De coureur uit Haelen werkte in 2007 het volledige FIA GT kampioenschap af met de Murciélago R-GT, de voorganger van de SV-670. Teamgenoot bij Reiter Engineering was het jonge Duitse talent Frank Kechele. Menten en Kechele kroonden zich in Silverstone tot super-subs. Het Reiter-duo verraste vriend en vijand in elke sessie en stuurden de Lamborghini in de WK-wedstrijd naar een sensationele derde plek. Daarmee is Menten overigens de best geklasseerde rijder uit de Lage Landen!
» Lees meer 02-05-2010
Jos Menten vervangt Ricardo Zonta bij Reiter Engineering
De FIA GT1 teams doen dit weekend beroep op een aantal piloten die in Abu Dhabi niet aan rijden toekwamen. Eerder volgde de bevestiging dat Anthony Kumpen de plaats inneemt van de Italiaan Andrea Piccini bij Phoenix Carsport. Niet veel later kwam de melding dat Jos Menten plaatsneemt achter het stuur van de Lamborghini Murciélago van Reiter Engineering. De Nederlander vervangt bij Reiter de Braziliaanse ex-F1-rijder Ricardo Zonta. Menten krijgt het gezelschap van de Duitser Frank Kechele, die eerder ervaring opdeed met de Gallardo GT3 in de ADAC GT Masters.
» Lees meer 28-04-2010
Motorpech weerhoudt Menten van mooi resultaat in Daytona
Voor het Europese kwartet van Matt Connolly Motorosports is het verhaal van de Rolex 24 Hours of Daytona voortijdig afgelopen. Even voor halfweg wedstrijd heeft de krachtbron van de Porsche 997 GT3 Cup #20 de geest gegeven. Onder moeilijke omstandigheden, met zware regenval net voor de start van de Amerikaanse klassieker, kon Jos Menten in de beginfase de voeling met de top houden. Menten en co doken zelfs de top-tien binnen in de sterk bezette GT-klasse. Maar na zes uur wedstrijd werd duidelijk dat het geluk niet aan de zijde stond van Jos Menten, Markus Palttala, Oskar Slingerland en Christophe Lapierre. Een motordefect maakte een einde aan de sterke wedstrijd van de vier Europeanen.
» Lees meer 01-02-2010
24 Hours of Daytona - Kwalificaties
De kwalificaties voor de 24 Hours of Daytona zitten erop. De Porsche 997 GT3 Cup van Jos Menten, Markus Palttala, Oskar Slingerland en Christophe Lapierre zal de wedstrijd van op de 19de plaats aanvatten, in de buik van het peloton. Het team heeft zich geconcentreerd op een goede wedstrijdafstelling en er werd niet gejaagd op snelle chrono's. "Het is belangrijk dat de wagen in optima forma aan de start kan verschijnen", legt Jos Menten uit. "Het is duidelijk dat we niet over de snelste wagen beschikken maar een goed rijderskwartet kan veel goedmaken. De wedstrijd duurt 24 uur, lang genoeg om tijd goed te maken op de concurrentie", besluit een strijdvaardige Menten. Fans kunnen het verloop van de 24 Hours of Daytona volgen via Eurosport 2. Zowel van 22u00 tot middernacht (zaterdag) als 19u45 tot het einde van de wedstrijd (zondag) brengt Europa's grootste sportzender livebeelden. Eurosport 2 vindt u op kanaal 411 van het Ziggo-pakket. Op de fotopagina van josmentenracing.nl zullen regelmatig nieuwe beelden verschijnen!
29-01-2010
Jos Menten naar 24 Hours of Daytona met Matt Connolly Motorsports
Na zijn overwinning in de Total 24 Hours of Spa bleef het lange tijd stil rond Jos Menten. De 28-jarige coureur uit Haelen heeft zijn autosportactiviteiten immers op een lager pitje gezet om zich concentreren op het uitbouwen van zijn professionele carrière. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. Voor het eerst in zijn autosportcarrière zal Menten de oversteek naar Amerika maken. Samen met Markus Palttala, Oscar Slingerland en Christophe Lapierre waagt de Nederlander zich aan een avontuur in de States met als opdracht de befaamde 24 Hours of Daytona tot een goed einde te brengen.
» Lees meer 09-01-2010
Agenda
13/04/2013 - DTM 4 Stunden rennen
    preview | review
27/04/2013 - ACAS H&R-Cup
    preview | review
19/05/2013 - 24 Hours Nurburgring
    preview | review
22/06/2013 - Simfy Trophy
20/07/2013 - Reinoldus-rennen
27/07/2013 - 24 Hours of Spa
    preview
24/08/2013 - Ruhr-Pokal
14/09/2013 - DMV Grenzlandrennen
28/09/2013 - Barbarossapreis
12/10/2013 - 250-Meilen-Rennen
26/10/2013 - Münsterlandpokal
Design & development: i-Minded © 2001 - 2023 Jos Menten Racing