Terug naar de homepage


   
Seizoen 2005 > Nieuws


Dramatisch einde voor Jos Menten na 22 uur wedstrijd in de Euphony 24 Uren van Zolder
Na exact 22 uur racen moest Jos Menten de Porsche RSR langs de baan parkeren met een kapotte motor. Een drama voor de jonge Limburger die recht op een podiumplaats leek af te stevenen. Jos Menten, Fred Bouvy en David Loix waren ongetwijfeld smaakmakers voor de overwinning in de Euphony 24 Uren van Zolder. Het was de techniek die de équipe in de steek liet.
“Ik was aan mijn laatste stint begonnen toen ik over het rechte stuk kwam. Opeens hoorde ik een klap en rammelde iets in de motor. Toen ik over de Sacramentsheuvel ging hoorde ik nog eens een dreun en kwam er rook en vuur uit de motor. Het werd tijd om de auto te parkeren Het is heel jammer dat het zo moest eindigen, we hadden al punten voor een 2e plaats na 6 uur en een 1e plaats na 12 uur gescoord”, vertelde een hevig teleurgestelde Jos Menten. Waarschijnlijk is een klep afgebroken in de motor van de Porsche

Nadat Frederic Bouvy de kwalificatie had gedaan was de start van de race voor Jos Menten. Na de start vloog de coureur uit Haelen er vol in en pakt de 4e plaats, hij kan met de Porsche RSR goed volgen. Toch stapt Menten na anderhalf uur vreselijk boos uit de auto. “Na één uur rijden vloog de auto alle kanten op. De banden bouwden veel te snel af. Pirelli heeft de verkeerde banden voor onze auto, we hebben niet genoeg goede banden bij ons”..De Red Bull Porsche goede aansluiting houden met de top 3, temeer er nog heel wat Biturbo’s achter reden.
Na het eerste uur ligt Marc Goossens met 36 secondes voorsprong aan de leiding voor de PSI Porsche met Kurt Mollekens achter het stuur. Daarachter volgt de GLPK Viper met Bert Longin. Jos Menten blijft met de Porsche RSR goed volgen op een 4e plaats. Het benzine tanken gebeurt aan de handelspomp aan de ingang van de pitstraat wat de nodige tijd kost, de banden- en rijderswissels gaan uiterst snel. Tegen 23.00 uur lag de PSI Porsche van Palttala-van Sande-Mollekens-Radermecker aan de leiding, gevolgd door de SRT Corvette. Ondanks de bandenmalheur lag de Red Bull Porsche van PSI op de derde plaats. Jos Menten aasde op een podiumplaats, maar het zou nog een lange nacht worden.Aan de kop van het veld blijven de Porsche’s van PSI die de toon blijven zetten. In de nachtelijke uren is het de atmosferische Red Bull Porsche van Jos Menten die de kop heeft voor de Porsche 996 Biturbo. De PSI Porsche’s blijven elkaar afwisselen aan de kop van het veld. In de vroege ochtend heeft de Red Bull Porsche een klapband, met vers rubber gaat deze de baan weer op. Bij het ochtendgloren ontwaakt het Circuit van Zolder weer. De Red Bull Porsche moet weer de pits in met een vibrerende voorbumper. Op hetzelfde moment wordt de helm uit de pits gestolen van Jos Menten. Heel lastig aangezien er ook communicatiemateriaal in zat. Gelukkig heeft Menten een reserve exemplaar in de bagage. Rond de middag moeten ook de remschijven op de Red Bull Porsche worden vervangen. De enige vijand van de teams wordt het zonnige weer, de temperatuur begint stevig te stijgen in de auto's Een prima race met een optie op de 2e plaats, maar het zou verkeren.

Jos Menten en Fred Bouvy, vergezeld van David Loix, deden woensdagavond een goede job door met een atmosferische Porsche RSR de 7e plaats voor zich op te eisen. Halverwege de avondsessie gingen de hemelpoorten open, donderdag was het nog erger. Op donderdagmorgen bleek al snel dat er op een natte baan weinig was te verbeteren. Diverse teams kwamen niet eens in actie. Het lijkt er op dat de rondetijden op woensdagavond bepalend zijn voor de startopstelling. In de 4e sessie ‘s middags worden enkele tijden verbeterd. Op de snel opdrogende baan gaat Fred Bouvy, de teammaat van Jos Menten, de baan op met de Red Bull Porsche. Uit de bulderende Porsche RSR wordt een snellere tijd geperst, even later knalt de Brusselaar een tijd van 1:35.161 uit de boxermotor. Duidelijk doet PSI hier goede zaken met de Porsche’s, in feite heeft teambaas Christian Schumacher twee ijzers in het vuur voor de zege. Er wordt gegokt op de snelle Porsche 996 Biturbo van Palttala-van Sande-Mollekens-Rademecker, de tijdwinst bij het tanken is evident voor de Porsche van Menten-Bouvy-Loix.

Uitslag Euphony 24 Uren van Zolder:

1. Goossens-Hart-Verheyen-Heylen, Chevrolet Corvette, 799 rondes
2. Lamot-Penders-Couwberghs-Dujardeyn, Porsche, 786 rondes(winnaar GTB)
3. van Bellingen-Leyssens-vandermaesen-Fumal, BMW Silhouette, 773 rondes
4. Derdaelen-Empsen-Verhoeven-de Wit, Ultima GTR, 763 rondes
5. de Gastines-Turco-Tonet-Gonnnissen,Porsche, 761 rondes
7. Palttala-van Sande-Mollekens-Radermecker, Porsche, 746 rondes
 
« Terug 28-08-2005
Agenda
13/04/2013 - DTM 4 Stunden rennen
    preview | review
27/04/2013 - ACAS H&R-Cup
    preview | review
19/05/2013 - 24 Hours Nurburgring
    preview | review
22/06/2013 - Simfy Trophy
20/07/2013 - Reinoldus-rennen
27/07/2013 - 24 Hours of Spa
    preview
24/08/2013 - Ruhr-Pokal
14/09/2013 - DMV Grenzlandrennen
28/09/2013 - Barbarossapreis
12/10/2013 - 250-Meilen-Rennen
26/10/2013 - Münsterlandpokal
Design & development: i-Minded © 2001 - 2021 Jos Menten Racing