Terug naar de homepage


   
Seizoen 2005 > Nieuws


Jos Menten en Fred Bouvy winnen met 1 ronde voorsprong op Brands Hatch
Menten en Bouvy behoorden niet tot de favorieten op het circuit van Brands Hatch, maar het duo drukte overduidelijk haar stempel op de vierde manche van de Belcar. In de eerste kwalificatie vrijdag eiste de Limburger de pole op. In de tweede kwalificatie was het weer Goossens die met de Corvette de lakens uitdeelde. Echter in de warm-up zondagmorgen ging de Porsche van PSI Motorsport met de snelste tijd aan de haal. In de race waren Jos Menten en Fred Bouvy de concurrentie het snelst af.
Bij de start ging David Hart met de SRT Corvette meteen aan de leiding. Op de hielen gevolgd door de Kuismanen-Viper, de Porsche van Palttala, de Marcos van Van Dongen en de PSI Porsche van Bouvy. De Brusselaar mistte de start toen Hart remde op de grid. Bouvy moest ook in de remmen toen net het licht op groen ging, daardoor kon hij zijn plaats op de eerste startrij niet verzilveren. De Corvette had de PSI Porsches met 14 seconden los gereden. Na één uur wedstrijd gingen de meeste équipes de pits in om van rijder te wisselen. Zowel de SRT Corvette als de Red Bull Porsche gingen vroeg de pits in. Goossens heeft al vaak geraced op Brands Hatch, de Belg was erg snel. De enige die niet onderdeed voor Goossens was Jos Menten, die in Brands Hatch het hele weekend ijzersterk presteerde. Toen de Corvette met een kapotte oliekoeler de strijd moest staken 20 minuten voor het einde, nam Menten nam de kop over en trapte de Porsche naar finish. ”Ik kon de hele race gelijk oprijden met de Corvette, soms was Marc Goossens sneller, soms was ik sneller. Aan het eind van de race kon ik Vincent Vosse met de Finse Viper dubbelen. Ik heb duidelijk laten zien dat op circuits waar de concurrentie minder kilometers heeft afgelegd rekening met mij moet worden gehouden”. Menten behaalt zijn eerste overwinning in de Belcar en doet goede zaken voor het kampioenschap.

Alle ogen waren gericht op Jos Menten. Zaterdagmorgen zette hij de snelste tijd op Brands Hatch met de Red Bull Porsche. Blijkbaar had de Limburger vleugeltjes…. Het was sterk afgekoeld op het circuit, dit in tegenstelling tot de voorgaande dagen. De Porsche van Menten-Bouvy kwam zaterdagmorgen even naast de baan terecht.. Aan het einde van de kwalificatie gaat Menten er eens goed voor zitten.en troeft met de Red Bull Porsche de Kuismanen Viper af met 1,1 seconde, de Corvette moest bijna 1,3 seconde toegeven. “De media dacht dat de Porsche GT2-R niet zo geschikt was voor Brands Hatch. Hiermee is bewezen dat we toch de Vipers en Corvettes goed antwoord kunnen geven. Het ging heel hard maar ik maakte een paar foutjes. De rondetijd kan nog scherper maar ik verwacht nog wel wat van Marc Goossens”, vertelde Menten. Inderdaad veroverde Goossens in de tweede qualifying zaterdagmiddag de pole. Met een tijd van 1:24.460 was Goossens zaterdagmiddag onaantastbaar. De heren feliciteerden elkaar met de plaats op de eerste startrij.

In afwachting van de 24 Uren van Francorchamps is de agenda van Jos Menten tot eind juli leeg. “Ik ben met mijn eigen team in overleg om met een aantal jonge rijders op een erg snelle wagen te starten. Het is geen Porsche maar een echte FIA GT auto. Ook is er een aanbod uit een zeer onverwachte hoek, de komende week moeten we er uit zien te komen waar ik ga rijden. Het is fantastisch om in de 24 Uren van Francorchamps aan de start te komen”.

Uitslag 4e manche Belcar op Brands Hatch::
1. Menten-Bouvy, Porsche GT2-R, 80 rondes
2. Kuismanen-Vosse-Dodge Viper, op 1 ronde
3. Wauters-Wauters, Porsche 996 Biturbo, op 2 rondes
4. Palttala-van Sande, Porsche 996Biturbo, op 2 rondes

 
« Terug 26-06-2005
Agenda
13/04/2013 - DTM 4 Stunden rennen
    preview | review
27/04/2013 - ACAS H&R-Cup
    preview | review
19/05/2013 - 24 Hours Nurburgring
    preview | review
22/06/2013 - Simfy Trophy
20/07/2013 - Reinoldus-rennen
27/07/2013 - 24 Hours of Spa
    preview
24/08/2013 - Ruhr-Pokal
14/09/2013 - DMV Grenzlandrennen
28/09/2013 - Barbarossapreis
12/10/2013 - 250-Meilen-Rennen
26/10/2013 - Münsterlandpokal
Design & development: i-Minded © 2001 - 2021 Jos Menten Racing