Terug naar de homepage

Seizoen 2004
29 februari 2004 - Jos Menten pakt 2e plaats op finishlijn

Jos Menten reed een zéér sterke race op het circuit van Zandvoort. De coureur uit Haelen troefde op de finishlijn de concurrentie af en veroverde op de meet de 2e plaats. Een zware 6 uur durende race was de finale voor het Winter Endurance Kampioenschap.
Samen met zijn Spaanse teamgenoot en Cor Euser kwam de 22-jarige Limburger met een Marcos uit de stal van Euser aan de start. Tijdens de kwalificatie was een 20e tijd gerealiseerd. In de beginfase van de wedstrijd was Cor Euser al opgeklommen naar een koppositie. Bij de rijderswissel liep het niet helemaal lekker omdat door een falende radiocommunicatie niemand klaar stond om met de coureur uit het Brabantse Herpen te wisselen. Menten moest nog even aan de auto wennen en zat niet helemaal lekker in de gordels maar kon een podiumplaats goed vasthouden. Toen de Spaanse coureur achter het stuur stapte na de stint van Menten vloog de auto na een spin van de baan. Het duurde circa 10 minuten voordat de racewagen weer op weg was. Door deze achterstand was veel tijd verloren en een zekere overwinning verspeelt. Ook tijdens de race bleek de Spaanse coureur teveel tijd te verliezen per ronde. Euser kon de auto weer naar een vierde plaats terugbrengen. In de eindfase van de race stapte Menten achter het stuur en ging er nog eens goed voor zitten. Er werden 2 rondjes goed gemaakt waardoor een podiumplaats weer binnen bereik was. Het zou nog spannend worden. Op de finishlijn passeerde Jos de auto van team Speed Lover waardoor met 89/1000 seconde voorsprong op nummer drie de 2e plaats werd gescoord. De 6-uursrace werd met vijf ronden voorsprong gewonnen door Michel, Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen, vergezeld van David Hart, in een Supercup Porsche.