Terug naar de homepage

Seizoen 2004
2 augustus 2004 - Jos Menten en Cor Euser stomen af op de titel in de Dutch Supercar Challenge

Met 162 seconden wachttijd kwam de Marcos Mantis als vijfde over de finish in de tweede manche, zondagmiddag op het TT Circuit Assen. Racen of wachten, dat is het devies in de Dutch Supercar Challenge. Tijdens de Riblap Raming D-day ging de Macro’s van Meenten en Heuser als 7e van start. Ondanks alle wachttijd bleef de schade deze keer beperkt en werd ook de 2e plaats bij de G’s gepakt. “Het was wel geen 24 Uren van Francorchamps maar ook hier hebben we lang in de pits mogen wachten. De klasseringen zijn goed want we zijn toch weer op de nummer 2 in het kampioenschap, Moor, uitgelopen. Er zijn nog 3 races te gaan en wel één op Zandvoort en in september op de Lausitzring en Francorchamps. Nu moeten we ook gaan voor de titel”, aldus de 23-jarige coureur uit Haelen.

Jos Menten ging met de Marcos Racing International Marcos Mantis in de eerste manche op zaterdagmiddag vanaf de start aan de leiding. Het bijzondere handicapreglement van de klasse, dat goed presterende rijders als ‘straf’ langer in de pits laat staan tijdens de verplichte pitstop, kostte Menten en Euser de lelding van de wedstrijd. Raar maar waar, wel het snelste zijn maar niet de race winnen. Toch stevent het duo op het kampioenchap af. “Buiten het feit dat we 167 secondes moesten over de pitstop kregen we ook nog een stop-and-go penalty omdat we te vroeg de pitstraat inreden. Ik werd te vroeg naar de pitbox geroepen voor de rijderswissel. Dat gaat lekker zo”, vertelde Jos Menten aan de finish. Het deed hun kansen geen goed want Euser begon zijn stint daardoor vanuit het achterveld. Jos Menten en Cor Euser eindigden toch nog als vierde in de klasse GT en zevende algemeen. Jan-Joris Verheul lag met zijn Marcos Mantis uit de Supersport-klasse na de pitstops op kop voor de snellere GT’s. René Snel nam in de slotfase de kop over van Verheul. René Snel heeft de eerste race van de Dutch Supercar Challenge, verreden tijdens de Rizla Racing Day op TT Circuit Assen, gewonnen met zijn Porsche 911 GT3 RS. Hij won de race, gevolgd door Meindert van Buuren en Coen Vink met hun V8STAR’s. Na de finish volgde een hele protestronde omdat Snel niet lang genoeg in de pits had gestaan. Door de heren sportcommissarissen werd hij nu naar de tweede plaats teruggezet.

Peter van der Kolk in de Marcos Mantis dacht dat hij de pole position op zak had voor de eerste race van de Dutch Supercar Challenge op TT Circuit Assen. Het liep echter anders. In de laatste ronde dook good-old Cor Euser onder de snelste tijd door. Euser en zijn teamgenoot Jos Menten, in de Marcos Mantis, mochten zaterdagmiddag vanaf de eerste startpositie vertrekken. Beiden zijn klassementsaanvoerder in de klasse GT. De tweede tijd was voor Peter van der Kolk, voor René Snel (Porsche 911 GT3 RS)

Uitslag 1e manche DSC Assen zaterdag 31-07