Terug naar de homepage


   
Seizoen 2004
18 oktober 2004 - Jos Menten uiteindelijk 5e in Belcar Masters op circuit van Zolder

Voor Jos Menten verliep de race in de AD Porsche niet geheel naar wens. Met twee titels in de Dutch Supercar Challenge op zak was de coureur uit Haelen extra gemotiveerd. Menten en Verbergt scoorden na 2 uur racen een 5e plaats aan de finish. “Ik vertrok vanaf een 7e plaats en er werd behoorlijk gestreden. Het was een erg chaotische wedstrijd. Tot tweemaal toe moest de safety-car de baan op vanwege crashes. Na de pitstop nam Tim Verbergt het stuur over, toen werden de banden niet gewisseld. Dat werd ons uiteindelijk fataal voor een podiumplaats. Op een gegeven moment lagen we 3e in de wedstrijd. Maar omdat de banden afbouwden moesten we uiteindelijk lossen waardoor we terugvielen naar een 5e plaats. Hierover ben ik absoluut niet tevreden want er had veel meer ingezeten. In ieder geval heb ik dit seizoen veel geleerd en heb ik laten zien dat ik met de GT’s kan strijden voor het podium. Voor volgend jaar zijn we al op zoek naar een programma. Ik weet nog niet in welk kampioenschap met welke auto, maar in ieder geval met een GT”, aldus Menten na de finish.

De Chrysler Viper GTS-R van Anthony Kumpen en Bert Longin heeft de afsluitende manche van het Belcar Kampioenschap 2004 gewonnen. Op enkele minuten van de finishvlag veroverde Anthony Kumpen de leiding. De Hasseltse coureur bevestigde nogmaals zijn titel 2004 in de Belcar door zegevierend te finishen in de finalerace. De laatste manche van het Belcar kampioenschap startte op tumultueuze wijze. Reglementair bepaalt de pole-sitter snelheid in de aanloop naar de startstreep. Uitermate traag verliep de procedure. Als gevolg hiervan kreeg Marc Goossens inderdaad de leiding in handen met de Ambi Pur Corvette. Maar enkele rijen achter hem ontstonden de nodige brokken wat de nodige chaos veroorzaakte.

Ondanks donkere wolken boven de provincie Limburg bleef het droog op en rond het asfalt van Circuit Zolder. Na de start van de vrije training vanochtend werd na een paar minuten de rode vlag gezwaaid. De oorzaak was een crash van de Ford Mondeo Turbo van M-S-E waarbij de voorkant werd beschadigd. Toen was het de beurt aan Franz Lamot die de Ambi Pur Corvette al eerder “kreukte” dit seizoen. Franz Lamot werd opeens langs de baan gesignaleerd. De Chevrolet Corvette C5-R van het SRT team ging van de baan gegaan bij het accelereren uit de REA bocht. Franz Lamot werd voor een check-up naar het hospitaal gebracht waar één gebarsten en enkele gekneusde ribben werden vastgesteld. De Chevy Corvette was net op tijd klaar was om deel te nemen aan de tweede kwalificatiesessie. Mark Goossens ging op jacht en scoorde de 6e pole dit seizoen. Jos Menten stuurde de AD Porsche in de eerste kwalificatie naar een tijd van 1.33.346, deze tijd werd niet meer verbeterd. Zaterdag werd door Jos Menten eerst tijdens de verplichte kwalificatie een verplichte tijd gezet op Zolder. Toen stapte de jonge Limburger in de helikopter en vloog full speed naar Zandvoort om de tweede stint in de eerste manche van de Dutch Supercar Challenge, zaterdagmiddag in de Marcos van Cor Euser, voor zijn rekening te nemen. Dat was voldoende om 2 titels te scoren.

Uitslag Belcar Masters op Circuit van Zolder:

1. Kumpen-Longin, Viper GTS-R
2. Hart-Huisman, Viper GTS-R
3. Goossens-Selleslagh, Chevrolet Corvette
4. Couwberghs-Daems, Porsche 996 Biturbo
5. Menten-Verbergt, Porsche 996 BiturboTerug
Agenda
13/04/2013 - DTM 4 Stunden rennen
    preview | review
27/04/2013 - ACAS H&R-Cup
    preview | review
19/05/2013 - 24 Hours Nurburgring
    preview | review
22/06/2013 - Simfy Trophy
20/07/2013 - Reinoldus-rennen
27/07/2013 - 24 Hours of Spa
    preview
24/08/2013 - Ruhr-Pokal
14/09/2013 - DMV Grenzlandrennen
28/09/2013 - Barbarossapreis
12/10/2013 - 250-Meilen-Rennen
26/10/2013 - Münsterlandpokal
Design & development: i-Minded © 2001 - 2021 Jos Menten Racing