Terug naar de homepage


   
Seizoen 2004
1 november 2004 - Domper voor Jos Menten, Cor Euser en Jan de Wit in Zandvoort 500

Na de nodige remproblemen vielen Jos Menten, Cor Euser en Jan de Wit ver terug in het veld. In de laatste stint vloog Jan de Wit in de voorlaatste ronde van de race in de grindbak, over en sluiten. Cor Euser startte als een furie vanaf de 17e startrij en zette meteen de toon. Binnen 5 ronden reed de Brabantse routinier op een 4e plaats in het grote veld. Hij moest alleen de Bleekmolen Porsches en de Alfa Alfa Romeo 75 IMSA van Huisman-van der Sluis-Nieuwenhuis voor zich dulden. In zijn 25e racejaar heeft Euser nog niets aan speed verloren. De Marcos met nummer 24 maakte goed aansluiting met de top. Maar 500 kilometer is zeer lang. Verrassend was het optreden van de Alfa, maar Euser had in de 20e ronde al een podiumplaats in het verschiet. Een waanzinnige strijd aan de kop van het veld. Even later moest de Alfa de pits in met technische problemen. Nu was voor Euser-Menten-de Wit de jacht geopend naar het hoogste schavot op het podium. Na 42 rondjes nam Jan de Wit het stuur over. Op dat moment was er te weinig brandstof aan boord zodat de Wit nog een keer binnen moest. Even een probleem, want de Marcos sloeg niet aan wat de nodige paniek veroorzaakte. In de pitstraat werd de Engelse bolide aangeduwd om de wedstrijd met een volle tank te vervolgen. Toen bijna 20 rondjes later de Marcos weer binnenkwam was de wedstrijd geneutraliseerd. Op dat moment kwamen er nogal wat deelnemers voor de pitstop binnen. Voor Jos Menten verliep de pitstop door alle drukte nogal chaotisch wat bijna een halve minuut kostte. Met 2 rondes achterstand ging Menten er eens goed voor zitten om vanaf een 4e plaats weer naar voren te komen. Al snel lag een podiumplaats weer binnen bereik en stootte de jonge Limburger al weer door naar een 2e plaats. Op dat moment spinde Jos Menten vanwege falende remmen onder aan de Hunserug. Te weinig remolie was de oorzaak. Euser nam het stuur over maar even later kwam de Marcos weer binnen om de remblokken te vervangen. Door alle tijdverlies viel de Marcos twintig plaatsen terug en was kansloos. Opeens was de kans op de overwinning, door de aanrijding tussen David Hart en zijn teamgenoot(!) met de Porsches van team Bleekemolen, buiten bereik voor de familie Bleekemolen. In het laatste uur van de race schreven Jan Storm en Duncan Huisman de race met de Lammertink Porsche op hun naam.

In de kwalificatietraining verliep het niet naar wens voor Jos Menten. Het ging fout toen de coureur uit Haelen de baan opging voor een snelle tijd. “Het circuit was nog nat en de Marcos schoof bij het uitkomen van de Tarzanbocht in de muur waarbij de splitter afbrak. De monteurs van Marcos Racing hadden het nodige werk om de neus van de Marcos te herstellen. Een goede plaats op de startgrid in 66 auto’s tellende startveld zat er niet meer in”, vertelde Menten voor de start. Er werd slechts een 34e tijd gerealiseerd. Nu moest Cor Euser zich bij de start een weg banen tussen de Alfaatjes en Cliootjes door.

Jos Menten startte met Cor Euser met de Marcos in de race over 500 kilometer op het circuit van Zandvoort. In deze wedstrijd kwam de coureur uit Haelen voor de eerste keer in zijn carrière aan de start. Ook nu vormde hij weer een équipe met Cor Euser, aangevuld met gelegenheidsrijder Jan de Wit. Het Limburgs-Brabantse duo was uitermate succesvol in 2004 door de titel in de GT klasse in de Dutch Supercar Challenge voor zich op te eisen. Wéér een uitstapje naar Zandvoort voor de 23-jarige Limburger. De Zandvoort 500 is de eerste wedstrijd uit een serie van vijf, er wordt gestreden om het officiële Nederlands Winter Endurance kampioenschap.

Terug
Agenda
13/04/2013 - DTM 4 Stunden rennen
    preview | review
27/04/2013 - ACAS H&R-Cup
    preview | review
19/05/2013 - 24 Hours Nurburgring
    preview | review
22/06/2013 - Simfy Trophy
20/07/2013 - Reinoldus-rennen
27/07/2013 - 24 Hours of Spa
    preview
24/08/2013 - Ruhr-Pokal
14/09/2013 - DMV Grenzlandrennen
28/09/2013 - Barbarossapreis
12/10/2013 - 250-Meilen-Rennen
26/10/2013 - Münsterlandpokal
Design & development: i-Minded © 2001 - 2021 Jos Menten Racing